A terhes Meghan hercegnének elképesztő szabályokat kell betartania
A protokoll számos dolgot tilt a várandós hercegnének.

meghan-markle-terhes-szabalyok-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Meghan hercegné és Harry herceg az első kisbabájukat várják, aki előreláthatóan 2019 tavaszán érkezik majd meg. A királyi család rajongói már tűkön ülve várják a picit, addig azonban még számos dolgon túl kell esnie a kismamának - és köszönhetően a királyi protokollnak, ez nem lesz egyszerű.

Ilyen szabályokat kell betartania

Mint az életük minden más területén, a királyi család nőtagjaira a babavárás ideje alatt is szigorú protokollszabályok vonatkoznak. Meghannak ezek közül jó néhány igencsak furcsa lehet, hiszen amerikaiként eleve más tradíciókhoz szokott.

1. Nem rendezhet babaváró bulit

Habár Amerikában komoly hagyománya van az ilyen rendezvényeknek, ahol a kismamát különböző babakelengyével lepik meg a legjobb barátnői - sőt, még a baba nemét is sokszor ezen a partin árulják el színes lufik és sütikék társaságában -, Meghannak szigorúan tilos babaváró bulit rendeznie. A protokoll szerint a család anyagi helyzete miatt amúgy sem illő ajándékokat elfogadniuk.

2. Nem árulhatja el a baba nemét

Ahogy Katalin és Vilmos gyermekei esetében, Meghan és Harry bébijének a neme sem fog kiderülni, egészen a pici születéséig. Sőt, hivatalosan még a szülők sem tudhatják meg a baba nemét. Ezt a hagyományt eddig egyedül Diana hercegnő szegte meg, ugyanis ő tudni szerette volna, hogy fia vagy lánya születik-e, azonban még ő sem árulta el férjének a dolgot.

3. Még szolidabban kell öltözködnie

Alapvetően visszafogott öltözködést várnak el a királyi család nőtagjaitól, azonban a várandósság hónapjai alatt különösen tilos bármilyen szexi ruhadarabot viselniük. Tartózkodniuk kell a rövid szoknyáktól és a mély dekoltázstól, ugyanis az etikett szerint ezzel rossz üzenetet közvetítenének. Még a cipőiknek is zártnak kell lenniük, és nem mutogathatják a megdagadt bokáikat és lábujjaikat.

4. Erzsébet királynőt kell először értesíteni

Ha a baba megszületik, Erzsébet királynőt kell először tájékoztatni róla. Addig sem a szülőket, sem a barátokat nem hívhatják fel, amíg az uralkodónőnek nem szóltak róla, hogy megérkezett a család legújabb tagja. Meghan anyukája, Doria Ragland ennek annyira biztosan nem fog örülni.

5. A szülés után néhány órával már hercegnéként kell ragyognia

A szülés a világ legfájdalmasabb dolga, ami után komoly gyógyulási folyamaton kell túlesniük a kismamáknak - vannak, akik másfél napig az ágyból sem tudnak felkelni, annyira megviseli őket a procedúra. Hercegnéként azonban senkit nem érdekel, mennyire jólesne egy kis ágynyugalom, a pici születése után néhány órával már teljes sminkben, tökéletes frizurával, magassarkúban és divatos ruhákban kell megjelenni a kórház előtt, a picivel a karban.

6. A keresztelőre sem választhat ruhát

Habár Meghan igazi divathercegnő, a születendő gyermeke a keresztelője napján nem viselheti azt, amit az édesanyja szeretne. Hagyomány, hogy a hercegi bébik ugyanazt a keresztelőruhát viselik, immáron 1841 óta. Összesen 62 baba viselte az eredeti ruhácskát, amit végül 2004-ben vonultattak vissza. Azóta annak egy replikájába bújnak a kicsik, György, Charlotte, Lajos is ezt viselték, és Harry és Meghan gyermekei is ezt fogják majd.

Ezt is szeretjük