Meghan hercegnét keményen kiosztotta Nelson Mandela unokája: ezzel haragította magára az elnök családját
Meghan hercegnének beszólt Nelson Mandela unokája, Mandla.

meghan-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Meghan hercegné a The Cut címlapjára került, ám a lapnak adott interjúja nagy port kavart, nemcsak a briteknél és a királyi családnál okozott egy kisebb felfordulást, hanem Nelson Mandela családjánál is.

A 2013-ban elhunyt politikus unokája, Mandla Mandela felháborodottan osztotta ki Harry feleségét, írta meg a Daily Mail.

Meghan hercegnének így szólt be Nelson Mandela unokája

A hercegné elmondta, hogy amikor 2019-ben Harryvel az Oroszlánkirály filmpremierjén járt, a filmes produkció egyik dél-afrikai dolgozója félrehúzta Meghant, hogy az alábbi szavakat súgja a fülébe.

Meghan elmondása szerint az esküvője miatt ugyanúgy ünnepeltek a dél-afrikai emberek az utcákon, mint amikor Nelson Mandela kiszabadult 27 év után a börtönből.
Meghan elmondása szerint az esküvője miatt ugyanúgy ünnepeltek a dél-afrikai emberek az utcákon, mint amikor Nelson Mandela kiszabadult 27 év után a börtönből.
Fotó: Getty Images Hungary

- Szeretném, ha tudnád, amikor beházasodtál ebbe a családba, ugyanúgy ünnepeltünk az utcákon, amikor Mandelát kiengedték a börtönből - emlékezett vissza a férfi szavaira.

Bár a cikk megjegyezte, hogy Meghan pontosan tudja, nem egyenlő Nelson Mandelával, ettől függetlenül ez az összehasonlítás mégis elegendő volt ahhoz, hogy a dél-afrikai politikus családja lesokkolódjon. Mandla Mandela, aki jelenleg a dél-afrikai parlament tagjaként tevékenykedik, meglepetten olvasta a The Cut cikkét.

- Madiba (Nelson Mandelára sokszor csak így hivatkoznak a dél-afrikaiak - a szerk.) ünneplése a 350 éven át tartó gyarmatosítás, illetve a 60 évig tartó dél-afrikai brutális apartheid rezsim leküzdéséről szólt. Így nem lehet ezt a két eseményt azonos szinten kezelni - magyarázta a lapnak. 

Nagyapja keményen küzdött azért, hogy a Dél-afrikai Köztársaságban ne a faji elkülönítés politikája érvényesüljön. Abban az időszakban a rassztól függő megkülönböztetés érvényesült, és a hatalom a fehérek kezében összpontosult. A feketék egyre növekvő számának ellensúlyozására az 1940-es évektől olyan törvényeket hoztak, amelyek a feketéket háttérbe szorították. Apartheidellenes tevékenysége miatt 1964-ben életfogytiglanra ítélték, végül 27 évet töltött börtönben. 1990-ben Frederik Willem de Klerk elnök utasítására engedték csak szabadlábra, a többéves nemzeti kiegyezési folyamat végén 1994-ben elnökké választották.

Hozzátette, nagyapja szabadulása idején a dél-afrikaiak sokkal komolyabb és fontosabb dolog miatt ünnepeltek, ezt nem lehet összehasonlítani egy olyan pillanattal, amikor Meghan hozzáment egy fehér bőrű herceghez.

A képen Mandla Mandela látható.
A képen Mandla Mandela látható.
Fotó: David M. Benett / Getty Images Hungary

A rajongók is felháborodtak a hercegné kijelentésén, a Twitteren már a múlt héten trend volt a VoetsekMeghan hashtag. A voetsek kifejezés magyarra fordítva annyit tesz, hogy "tűnj el".

"Senki sem örült Dél-Afrika utcáin, amikor férjhez ment. Ha arra utal, hogy ez ugyanaz volt, mint amikor Mandela elnököt szabadon engedték, az a legnagyobb tiszteletlenség!" "Dél-Afrikából egy dolgot ígérhetek, senki, de senki nem ünnepelt úgy az utcán egy külföldi esküvő miatt, mint amikor Mandelát szabadon engedték. Igen, otthon néztük a ceremóniát, és örültünk az ifjú párnak, ez történt." "Összehasonlítja a házasságát Nelson Mandela szabadlábra helyezésével? Micsoda nagyképű és arrogáns dolog ez" - gyűjtött össze pár mérges tweetet a közösségi oldalon a brit lap újságírója.

Már az is kiakasztotta a dél-afrikaiakat, amikor a múlt héten Meghan elmesélte, hogy 2019-ben tűz ütött ki Archie babaszobájában, amikor a hercegi pár az országban tartózkodott. Nem volt füstjelző a szobában, az volt a szerencséjük, hogy egy ott dolgozó égett szagot érzett. Ebből arra következtettek többen, hogy a hercegné úgy állította be Dél-Afrikát, mintha nem lennének olyan berendezéseik, amelyek az emberek biztonságát szolgálnák. Ottjártakor az ékszereit és a drága ruháit sem vitte magával, ami szintén sértette a helybélieket.

Meghan nem csak a Mandela családot akasztotta ki új interjújával

Elolvashatod, milyen kellemetlen dolgokkal zaklatta fel ismét a briteket és a királyi családot.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük