Ijesztő, hogy viselkedett Marilyn Manson a párjaival: fokozódik a botrány a zenész körül
Marilyn Mansonról egyre többen rántják le a leplet.

marilyn-manson-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elmúlt napokban Marilyn Manson nevétől volt hangos a sajtó, ugyanis az 52 esztendős rocksztárt több nő is párkapcsolaton belüli erőszakkal és bántalmazással vádolta meg. A botrány hétfőn robbant ki Evan Rachel Wood színésznő nyilatkozatával, azóta több másik nő is vette a bátorságot, és elmondta a saját történetét, amelyek közül több olyan is van, melynek már az olvasásától is kirázza az embert a hideg, annyira ijesztőek.

Bár Manson mindent tagad, ennek ellenére egyre jobban dagad a botrány, és nincs olyan nap, hogy ne derülne ki egy újabb piszkos részlet vele kapcsolatban. Cikkünkben összegyűjtöttük az eddigi történéseket az üggyel kapcsolatban.

Itt tart most Marilyn Manson zaklatási ügye

Evan Rachel Wooddal három évig alkottak egy párt, 2010-ben el is jegyezte, végül még ebben az évben szétmentek. A lány még nagyon fiatal volt, csupán 19 éves, amikor összejött az akkor 37 esztendős zenésszel. A színésznő hétfőn hozta nyilvánosságra Instagram-oldalán, mit művelt vele Manson, ameddig együtt voltak.

Evan Rachel Wood, Marilyn Manson exe robbantotta ki a botrányt.
Evan Rachel Wood, Marilyn Manson exe robbantotta ki a botrányt.
Fotó: E. Charbonneau / Getty Images Hungary

- Az én bántalmazóm neve Brian Warner, a világ persze Marilyn Mansonként ismerheti őt. Még tinédzser voltam, amikor a szárnyai alá vett, és éveken át borzalmas módon bántalmazott engem. Teljesen átmosta az agyam, és azért manipulált, hogy behódoljak neki. Elegem lett abból, hogy a megtorlástól, a rágalmazástól és a fenyegetéstől féljek. Azért vagyok itt, hogy leleplezzek egy veszélyes embert, és felhívjam annak az iparágnak figyelmét rá, ami felkarolta őt, mielőtt még több személy életét tönkretenné. Kiállok azon áldozatok mellett, akik nem maradnak tovább csöndben - fogalmazta.

Miután ezt posztolta, pillanatok alatt felkapta a média, ezután meg is indult a lavina. Manson több további négy partnere is előállt a saját történetével, írta meg a Daily Mail brit lap.

Ashley Walters nagy rajongója volt a zenésznek, aki a közösségi médiában kereste fel őt, hogy dolgozzanak együtt. A fotós lány egyből igent mondott, és hat hónapig dolgozott a személyi asszisztenseként. Közel kerültek egymáshoz, szinte már családtagként tekintett a férfira, aki hirtelen megváltozott. Egyre gyakrabban vált erőszakossá előtte, tányérokat tört össze előtte, ráadásul a kollégáinak felajánlotta, hogy a nő lefekszik velük. Walters érthető módon menekült ebből a munkakapcsolatból, azóta is depresszióval és poszttraumás stresszel - rövidítve PTSD - küzd.

A cikk az ajánló után folytatódik

Sarah McNeilly modell elmondta, vele is legelőször normálisan viselkedett a zenész, később vált erőszakossá. Számtalan alkalommal odacsapta a falhoz, és megfenyegette, hogy beveri az arcát egy baseballütővel. Ha Manson úgy érezte, valami rosszat tett, bezárta órákra egy szobába, és megalázó módon beszélt vele. Nem derült ki, hogy mikor találkoztak egymással, viszont a mai napig PTSD-vel küzd ő is.

Ashley Lindsay Morgan modell 2009-ben találkozott Mansonnal Thaiföldön. Pár hónapig online tartották a kapcsolatot, végül Los Angelesben találkoztak, a nő azt állította, hogy a rocksztár nem engedte őt aludni, enni, sőt még a házából sem engedte el. Arra is rávette, hogy náci tárgyakat hozzon neki ajándékba Ázsiából, ami miatt nagyon rosszul érezte magát, szexuálisan és fizikálisan is bántalmazta. Megvágta, illetve megégette őt, emellett az öklét is rendszeresen belenyomta a szájába. Azóta ő is szorong, és rémálmok gyötrik.

Gabriella, művésznevén Sourgirrrl 2015 októberében ismerte meg Mansont, akkor 22 éves volt, a zenész 46 esztendős. Állítása szerint a legelső dolog, amit a férfi mondott neki, hogy meg fogja harapni, de akkor ezt még nem vette figyelmeztető jelzésnek. Elvarázsolta a zenész személyisége, akivel második találkozásukkor már vérszerződést kötött.

A lányt rávette, hogy utazzon vele az európai turnéjára, többször megkötözte és megerőszakolta őt, az engedélye nélkül, meztelen képeket készített róla, a kompromittáló felvételeket pedig el is küldte egyből a barátainak. Előfordult, hogy bedrogozta, illetve üvegtárgyakat is vágott hozzá. Szexuális aktus közben megvágta, annyira eldurvultak a dolgok, hogy a lány majdnem öngyilkos lett. Többször megfenyegette, hogy megöleti őt a hírhedt MS-13 bűnbandával. Végül neki is sikerült megmenekülnie ebből a bántalmazó kapcsolatból, de azóta is rendszeresen vannak rémálmai.

Ezen kemény vádak után a Loma Vista kiadó egyből kirúgta Mansont, többé nem reklámozzák a legutóbb megjelent albumát, és nem hajlandóak vele a jövőben közreműködni, emellett az Amerikai istenek című sorozatban sem fog szerepelni, a jeleneteit inkább kivágják, közölték a széria készítői. Ilyen komoly botrányok esetén vannak közszereplők, akik a hallgatást választják, Manson viszont a másik útra lépett: Instagramján, egy közleményben tagadta az őt ért vádakat.

- Nyilvánvaló, hogy a művészetem és az életem már régóta vonzza az ellentmondásokat, de a legutóbbi, ellenem felhozott vádak borzalmasan eltorzítják a valóságot. Az intim kapcsolataim mindig teljesen közös megegyezésen alapultak, a partnereim hozzám hasonló gondolkodással rendelkeztek. Függetlenül attól, hogy ki és miért dönt úgy, hogy félreértelmezi a múltat, ez az igazság - fogalmazta.

A régebbi szerelmei és zenésztársai is elmondták a saját álláspontjukat

Manson volt felesége, Dita Von Teese is megszólalt az ügyben, vele a 2000-es évek elején váltak egy párrá, 2004-ben megkérte a kezét, végül össze is házasodtak 2005-ben, ám 2006 december végén a burlesque-táncos beadta a válási keresetet.

- Köszönöm mindazoknak, akik az állapotomért aggódtak. Szeretném tudatni, hogy azok a részletek, amik a nyilvánosság elé kerültek, az én személyes tapasztalatimmal nem egyeznek, amit megéltem a hétéves kapcsolatunk idején. Ha megegyeztek volna, nem mentem volna hozzá 2005 decemberében. Azért hagytam el 12 hónappal később, mert hűtlen volt, és kábítószerrel élt vissza. Semmilyen kapcsolatban nincs helye az erőszaknak. Akik bármilyen bántalmazó kapcsolatban élnek, biztatom őket, hogy tegyenek meg mindent a gyógyulásukért, és valósítsák meg önmagukat - írta a közleményében Von Teese, amit Instagram-oldalán tett közzé.

Dita Von Teese, Manson exfelesége azt vallotta közösségi oldalán, hogy a kapcsolatuk alatt nem tapasztalt semmi rosszat.
Dita Von Teese, Manson exfelesége azt vallotta közösségi oldalán, hogy a kapcsolatuk alatt nem tapasztalt semmi rosszat.
Fotó: Niki Nikolova / Getty Images Hungary

Manson másik exe, Rose McGowan is elmondta a saját álláspontját közösségi oldalán, a Bűbájos boszorkák sztárja három és fél évig járt a zenésszel, végül 2001-ben szakítottak. Elmondta, hogy egyszerre érez szomorúságot és undort a történetek hallatán. Amikor még a férfi az ő párja volt, nem bántotta, de szerinte ez nem azzal egyenlő, hogy az illető a későbbi kapcsolataiban nem válhat bántalmazóvá. Hozzátette, büszke Evan Rachel Woodra és a többiekre, hogy ilyen bátran felvállalták a történetüket.

A zenészek közül többen úgy érezték, helytelen lenne ilyen helyzetben csendben maradni, a Nine Inch Nails zenekar alapítója, Trent Reznor azért szólalt meg, ugyanis Manson Út a pokolból című életrajzi könyvében egy elég durva történetet mesélt el kettőjükről. Állítólag a két zenész egy drogokkal kiütött nő nemi szervébe nyúlkált. Mivel a botrány miatt ezt a történetet előszedték, így a férfi egy közleményt adott ki.

- Mint ahogy annak idején is mondtam, Manson emlékiratában a rám vonatkozó rész kitaláció. Amikor megjelent a könyv ezzel a sztorival, dühös és sértődött voltam, ez azóta sem változott - fogalmazta a zenész, aki körülbelül 25 évvel ezelőtt minden kapcsolatát megszakította kollégájával.

Érdekesség, hogy anno pont Reznor karolta fel Mansont még a '90-es évek elején, de végül megromlott a barátságuk.

A Limp Bizkit gitárosa, Wes Borland sem hagyta annyiban, a zenész egy ideig Marilyn Mansonnal is közreműködött még 2008-ban, nos, kilenc hónap után elege lett a kollégájából, így inkább kilépett a csapatból.

Wes Borland csak kilenc hónapig bírta a munkát Marilyn Manson mellett.
Wes Borland csak kilenc hónapig bírta a munkát Marilyn Manson mellett.
Fotó: John Shearer / Getty Images Hungary

- Nem egy jó ember. Minden egyes állítás, amit mondanak róla, az kib***ottul igaz.  Szóval nyugodjanak meg a nők állításai kapcsán. Azok az emberek húzzanak a fenébe, akik hibáztatják azokat a nőket, akik kiálltak. Mindnyájan az igazat mondják - mesélte a Space Zebra podcast beszélgetős műsorban.

Visszaemlékezett arra az időszakra, amikor Manson Evan Rachel Wooddal volt együtt.

- Ott voltam az otthonukban. R**adtul nem volt az normális, ami ott ment, de csak ennyit mondhatok erről.

 Borland meg van győződve arról, hogy ezzel véget ért Marilyn Manson karrierje, bármennyire is tehetségesnek tartja kollégáját, úgy látja, kordában kellene tartani őt. Emellett az életvitelét is elítéli, szerinte Manson jobban járna, ha leküzdené a démonait, és józanná válna.

Ha téged is érint a bántalmazás, vagy ismersz olyat, aki erőszakos kapcsolatban él, segítséget kérhetsz a NANE Egyesület oldalán és a 06-80-505-101-es segélyvonalon, illetve e-mailben a segelylevel@nane.hu címen. Az áldozatok és a szemtanú fordulhatnak még az Ökumenikus Segélyszervezethez és az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálathoz is.

Sztárok, akiknek sikerült kilépniük egy bántalmazó kapcsolatból

Sajnos számos híresség került olyan helyzetbe, hogy a párja bántalmazta. Ismerd meg a történetüket!

Ezt is szeretjük