Tina Turner pokoli házassága: "Nem akartam hozzámenni, de nem volt választásom"
Tina Turner volt férje miatt annak idején öngyilkosságot is megkísérelt.

cover-ok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tina Turner és Ike Turner neve szinte összefonódott az évtizedek során, hiszen nemcsak házaspárként ismerte őket a világ, de duettpartnerei is voltak egymásnak. Együtt lettek sikeresek és ismertek, a közös munka pedig közel hozta őket egymáshoz. Kapcsolatuk azonban sosem volt idilli, főként a bántalmazásról, megszégyenítésről és a testi, lelki terrorról szólt, mintsem a szerelemről és az elfogadásról.

Tina Turner 16 évig tűrt férje mellett

Tina Turner, eredeti nevén Anna Mae Bullock 18 évesen csöppent a rivaldafénybe, ekkor ismerkedett meg a Kings of Rhythm zenekar blues-énekesével, Ike Turnerrel, aki alkalmi énekesnőnek vette maga mellé, és beindította karrierjét. Akkor robbantak be igazán a köztudatba, amikor pár évvel később, 1960-ban az A Fool in Love című dal felvételei közben a kiszemelt énekes, Art Lassiter nem jelent meg a stúdióban, így Anna Mae ugrott be a helyére. A dal hatalmas R&B-sláger lett, az amerikai popslágerlista második helyéig jutott. Ike megváltoztatta Bullock nevét Tina Turnerre, így lett a zenekar neve is Ike & Tina Turner Revü. 1962-ben házasodtak össze, de a korántsem tündérmesébe illő ceremóniáról csupán évtizedekkel később, a 2018-ban megjelent My Love Story című könyvben mesélt.

Évekig bántalmazta férje Tina Turnert - állítja az énekesnő mindkét önéletrajzi könyvében.
Évekig bántalmazta férje Tina Turnert - állítja az énekesnő mindkét önéletrajzi könyvében.
Fotó: Hulton Deutsch / Getty Images Hungary

Az énekesnő elárulta, férje még házas volt, amikor ők ketten egybekeltek, ezért egy mexikói, lepukkant házasságkötő teremben mondták ki az igent, hiszen ott papírok nélkül is kiállították a házassági anyakönyvi kivonatot. A férjnek nem titkolt szándéka volt a nősüléssel, hogy elhallgattassa több volt feleségét, akik asszonytartást követeltek tőle.

Őszinte leszek, nem akartam hozzámenni, de nem sok választásom volt.

- Addigra már négy gyereket neveltünk közösen, és duóként felfelé ívelt a karrierünk, így belementem a házasságba. Ha már a bulikról és drogokról híres Tijuanában voltunk, akkor bulizni akart. Egy sztriptízbárban töltöttem a nászéjszakámat. Atyaég, még senkinek nem meséltem el ezt a történetet, annyira szégyelltem magam miatta. Miféle férj viszi az újdonsült feleségét egy szexshow-ra az esküvői ceremóniájuk után? - idézte a Daily Mail az énekesnő nemrég megjelent könyvéből.

Bántalmazás és öngyilkossági kísérlet

Tina Turner már korábban, az 1984-ben megjelent I, Tina című önéletrajzi könyvében éveken át tartó kegyetlen bánásmóddal és telhetetlen drogfüggőséggel vádolta volt férjét. Ike testileg és lelkileg is terrorizálta, először akkor ütötte fejbe, mikor megtagadta tőle, hogy magassarkúba bújjon. Mivel Tina akkor állapotos volt, nem tudott hova menekülni, így végigcsinálta a fellépéseket, amiket a férje leszervezett neki. A rocknagyi 16 évig volt együtt manipulatív és erőszakos exével, volt idő, amikor nem látott más kiutat, csak az öngyilkosságot. Ötven darab tablettát szedett be, de az utolsó pillanatban megijedt, és mentőt hívott.

Végül egy dallas-i fellépés során férje úgy összeverte őt, hogy felismerhetetlen lett. Ezután, amíg Ike a szállodai szobájukban aludt, Tina mindössze 36 centtel a zsebében megszökött, és elhagyta férjét. Válását 16 évnyi házasság után, végül 1978-ban mondták ki.

Tina Turner még mindig csúcsformában

Szerencsére a múlt borzalmai nem törték meg az énekesnőt. Még mindig fantasztikusan néz ki - nézd meg a fotóit!

Cover fotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ezt is szeretjük