Meztelenül pózolt a kádban a brit hercegnő - Férje készítette az intim fotót
II. Erzsébet húga nem sokat törődött az etikettel.

margit-hercegno-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Margit hercegnő, II. Erzsébet királynő húga egyfajta fekete bárány volt a brit királyi családban, aki gyakran megjelent a ’70-es évek pletykalapjainak címlapján.

Első vőlegénye, Peter Townsend katonatiszt elvált ember volt, a második pedig, aki végül a férje is lett, Antony Armstrong-Jones fotográfus, aki ugyancsak nem tartozott az arisztokrácia körébe.

Margit hercegnő fittyet hányt az etikettre

Margit hercegnő férje készítette az alábbi, intim felvételt feleségéről, melyet egy sydney-i galériában mutattak be a közelmúltban. A kép első ránézésre megdöbbentő, hiszen a ’60-as években kevés ehhez hasonló fotó készülhetett a brit arisztokrácia tagjairól.

Margit hercegnő tiarában és anyaszült meztelenül a fürdőkádban.
Margit hercegnő tiarában és anyaszült meztelenül a fürdőkádban.

Ám, akik jobban ismerték a királynő 2002-ben, 71 éves korában elhunyt húgát, talán nem lepődnek meg különösebben. Margit hercegnő nem csupán férjének állt modellt. Andy Warhol, a pop-art atyja is készített róla fotósorozatot, sőt, állítólag Pablo Picasso még bele is habarodott.

A hercegnő szeretett zongorázni, énekelni, táncolni, partikat adni, és partikra járni, vonzotta a bohém művészvilág. A rossz nyelvek szerint még Mick Jaggerrel is volt egy futó kalandja, sőt, Liz Taylor akkori férjével, Eddie Fisherrel szerelmi viszonyt is folytatott.

Antony Armstrong-Jones fotográfussal 1960-ban kötött házassága nem volt boldog. Két gyermekük született - David Armstrong-Jones, valamint Sarah Frances Elizabeth Armstrong-Jones-, ám 18 év után felbontották a házasságot. 77 év után ez volt az első válás a királyi családban. Ezt követően a negyvenes évei végén járó hercegnő még szabadabb életet élt. Házasságuk első - még harmonikus - éveiről azonban örök emlék marad a fenti a fotó.

Margit hercegnő gyönyörű menyasszony volt

A királyi család egyik legszebb esküvői ruháját Margit hercegnő viselte - nézd meg, milyen gyönyörűen állt oltár elé!

Ezt is szeretjük