Erzsébet királynő örült a hercegnő viszonyának - Pedig az tönkretette a házasságát
Támogatta a húga, Margit hercegnő afférját.

erzsebet-kiralyno-margit-hercegno-viszony-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynő megingathatatlanul hisz a régi értékekben és a házasság szentségében, mégis - mint kiderült - örült, amikor húga, Margit hercegné viszonyba kezdett a férje háta mögött, pedig az afférja végül váláshoz vezetett.

Erzsébet hálás volt húga szeretőjének

1976-ban a strandon kapták le a 43 éves, házas, kétgyerekes Margitot az akkor 25 esztendős Roddy Llewellynnel, a képek pedig futótűzként terjedtek a sajtóban. Egy hónappal később a hercegnő el is vált férjétől, a fotóművész Antony Armstrong-Jonestól, Roddyval pedig még öt éven át tartott a kis kalandjuk.

Margit hercegnő a férjével és később a szeretőjével
Margit hercegnő a férjével és később a szeretőjével

A párt Margit egyik legjobb barátnője, Lady Anne Glenconner hozta össze, aki a hercegnőről készült dokumentumfilmben árulta el, hogy mit gondolt Erzsébet valójában a viszonyról:

- Margit temetésén odajött hozzám a királynő, és megköszönte, hogy bemutattam Roddyt a húgának. Azt mondta, hogy azért hálás érte, mert Roddy nagyon boldoggá tette Margitot. Mindig bűntudatot éreztem, amiért összehoztam őket, hiszen tönkrement miatta a házassága, de Erzsébet megnyugtatott. Szerinte Margit nagyon szenvedett a házasságában, és örült, hogy egy kis időre ismét boldog lehetett - nyilatkozta az új dokumentum sorozatban, mely az Erzsébet: A mi királynőnk címet kapta, és először ma este láthatják a nézők.

Ezt is szeretjük