A Tövismadarak lázadó tinédzsere volt: felismered a 61 éves Mare Winningham-et?
A színésznőt rengeteg sorozatban és filmben láthattad az elmúlt években.

mare-winningham
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Tövismadarak című filmsorozat milliók kedvence volt az egész világon. A Colleen McCullogh családregényéből adaptált történetet hazánkban időről időre még 37 évvel később is ismétlik különböző csatornákon. 

A cselekmény több mint ötven évet foglal magába, így végigkövethettük, hogy a főszereplő, Maggie, hogy nő fel, és hogyan lesz belőle háromgyermekes édesanya. Lányát, a lázadó Justine-t Mare Winningham formálta meg, akinek a szerepe ugródeszkaként szolgált későbbi karrierjében.

Így néz ki most Mare Winningham

A hétszer is Emmy-díjra jelölt színésznőt már kislánykorában elkezdte vonzani a szereplés. Drámatagozatos általános iskolába járt, de a gimnáziumi évek alatt sem veszítette el az érdeklődését a színészet iránt. 1977-ben ő játszotta a Muzsika hangja címszerepét az iskolai darabban, ahol nem más volt a partnere, mint a később hollywoodi nagyágyúvá avanzsált Kevin Spacey.

Először dalszövegíróként akart nevet szerezni magának az álomgyárban, de végül mégis úgy döntött, marad a színjátszásnál. Elkezdett kisebb epizódszerepeket vállalni, aztán 1980-ban jött az első nagy áttörése, az Off the Minnesota Strip című tévéfilmért megkapta élete első Emmy-díját, mint legjobb mellékszereplő. 

Ezután jött a Tövismadarak sikere, ami bebiztosította az akkor 24 éves sztár helyét a filmiparban. Innentől kezdve kedvére válogathatott a különböző filmek és sorozatok között. Feltűnt a Szent Elmo tüzében Demi Moore oldalán, láthattad az Egyik kopó, másik eb című vígjátékban Tom Hanks partnereként, illetve az 1995-ös Georgia című drámában olyan emlékezetes alakítást nyújtott, hogy azzal bezsebelt egy Oscar-jelölést.

A 61 éves színésznő arca sok sorozatból is ismerős lehet, hiszen a mai napig bombasikerekben tűnik fel. Legutóbb az HBO horrorszériájában, A kívülállóban játszott, amit Stephen King könyve alapján készítettek el.

Így fest most Charlene Tilton

Charlene Tilton világhírű sztár lett, mikor a ’80-as évek sikersorozatában, a Dallasban megkapta a bájos naiva, Lucy szerepét. A nézők egy csapásra a szívükbe zárták Jock Ewing és Miss Ellie unokájaként.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük