A 90-es évek imádott gyereksztárja volt - A Westworldben gyönyörű nőt alakít
Az HBO sikersorozatának Doloreseként az egész világ rajong érte.

evan-rachel-wood
beauty and style
Top olvasott cikkek

Evan Rachel Wood nagyon fiatalon került a szórakoztatóiparba, 1994 óta folyamatosan forgat, első filmjében mindössze hétéves volt.

Rengeteg moziban láthatták a rajongók gyerekként, ő volt Sandra Bullock lánya az Átkozott boszorkákban, de főszerepet játszott a Tizenhárom című drámában, ami 2003-ban témájánál fogva nagy port kavart, hiszen egy kiskamasz lezüllésének történetét mutatta be. A kritikusok már ekkor felfigyeltek a színésznő kivételes tehetségére.

Evan Rachel Wood gyönyörű nő lett

Ezután olyan alkotásokban szerepelt, mint A pankrátor, amiben Mickey Rourke lányát alakította, de Ryan Gosling szerelmeként is feltűnt A hatalom árnyékában című filmben. Napjainkban az HBO egyik szuperprodukciójában, a Westworldben szerepel. 

evan rachel wood
Fotó: Albert L. Ortega / Getty Images Hungary

A sorozat hatalmas népszerűségnek örvend világszerte, premierje minden idők legnagyobb nézettségét produkálta, és immár a harmadik évadánál tart. A szépséges színésznő Dolorest alakítja a szériában, aki egy emberkülsejű robot egy olyan szimulált világban, ahová a gazdagok szórakozni járnak, ám egy napon öntudatra ébred, és ez megannyi bonyodalmat szül.

A szövevényes történetet imádják a rajongók, de a színésznő is sokat köszönhet a szerepnek, elmondása szerint ugyanis karakterén keresztül dolgozta fel, hogy fiatalon szexuális erőszak áldozata lett.

Tíz évvel ezelőtt kétszer is megerőszakolták fiatalon egy bárban. Ez annyira mélyen érintette, hogy depresszióba esett, sőt megpróbált véget vetni az életének, végül poszttraumás stressz szindrómát állapítottak meg nála. Az, hogy egy ilyen erős női karaktert alakított, egyfajta terápiaként hatott rá. 

- A Westword forgatásáig nem is sírtam az eset miatt, inkább elnyeltem magamban az érzéseimet, ez volt az én védekezési mechanizmusom. Aztán mintha áttört volna egy gát, nem tudtam abbahagyni a sírást. Olyan volt, mint egy ördögűzés, fájdalmas, de gyógyító erejű - mondta a The New York Times lapnak.

Így néz ki most Dennis, a komisz

Mason Gamble, a Dennis, a komisz cuki gyereksztárja napjainkban tengerbiológusként dolgozik. A '90-es években sokan rajongtak érte, több filmben is szerepelt, de a tanulás volt az első a számára, ráadásul, ahogy cseperedett, az érdeklődési köre is megváltozott, 2010 óta nem állt kamerák elé, elvégezte a Kaliforniai Egyetemet, ma pedig boldogan él együtt feleségével és gyermekével. Képes összeállításunkban megnézheted, mely sztárok hagyták még hátra Hollywoodot.

Ezt is szeretjük