Fotókon Lewis Hamilton 29 éves öccse: Nicolas bénultan született, ma autóversenyző

Lewis Hamilton öccse, Nicolas keményen harcol az álmaiért.

lewis-hamilton-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lewis Hamilton Carmen Larbalestier és Anthony Hamilton fiaként született meg 1985. január 7-én, a Forma-1 egyik legtehetségesebb pilótája igazi mozaikcsaládban nőtt fel. Édesanyjának előző kapcsolatából született két lánya, Nicola és Samantha, a szülei válása után édesapja új kedvesével vállalt gyermeket.

Nicolas 1992. március 28-án látta meg a napvilágot, Lewis Hamilton 12 éves volt, amikor édesapjához és mostohaanyjához, Lindához költözött, ebben az időszakban még erősebb testvéri kapcsolat alakult ki közte és öccse között.

Lewis Hamilton öccse, Nicolas

Sajnos Nicolas bénulással született, a szüleinek azt mondták az orvosok, hogy valószínűleg sosem tud majd lábra állni, azonban a bátyjához hasonlóan ő is igazi küzdő, harcos jellem, így sosem mondott le a gyógyulás lehetőségéről. Egy komoly műtét és több évnyi gyógytorna után 17 évesen tapasztalhatta meg először, milyen érzés segítség nélkül sétálni, írta meg róla a CNNA mai napig jár rendszeresen terápiára, hogy erősítse a lábizmait.

Gyerekkorában kerekesszékkel közlekedett az iskolában, sajnos emiatt a társai csúfolták, és teljesen kirekesztették a társaságból, ekkor a bátyjától kért tanácsot, hogy mégis mitévő legyen, vallotta be az In The Pink podcast egyik adásában.

- Lewis válasza a kérdésemre az volt, hogy legyek továbbra is önmagam. Azt mondta, ha az emberek nevetnek a kerekesszékemen, akkor miért nem teszem azt menővé, és miért nem csinálok vele menő trükköket? - emlékezett vissza.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A Forma-1 pilótája megtanította öccsét pár figurára, Nicolas pedig már annyira bátor volt, hogy simán le mert ugrani lépcsőfokokról a kerekesszékével. Bevallása szerint a testvére tanácsa nagyon sokat segített neki. Igazi jellemépítő időszakként emlékszik vissza élete legnehezebb éveire.

Példaértékű a kapcsolatuk, Nicolas elmondta, a testvére a példaképe, és ő a legnagyobb rajongója.

- Nagyjából örökké tudnék róla beszélni, hiszen körülötte forgott az életem, de nem gyűlöletes szemmel, hanem tiszta büszkeséggel fogalmazok róla mindig. Nálam nincs nagyobb rajongója. Szerintem fel sem fogja, mennyire sokat jelent nekem. Nagyon büszke vagyok rá, szemtanúja voltam, honnan jött, egy szegény, fekete gyerek volt, és igazából nem sok minden történt vele, most viszont a világ egyik legbefolyásosabb sportolójaként emlegetik. Ez sokat jelent nekem. 

- Emlékszem arra az időszakra, amikor a gyerekek Michael Schumacher feliratú sapkákat viseltek, és ha megkérdezted őket, mik akarnak lenni felnőttként, azt válaszolták, olyanok akarnak lenni, mint Schumi. Manapság az a válasz, hogy "én akarok lenni a következő Lewis Hamilton".

Bátyjával együtt ő is az autók szerelmese lett, ennek köszönhetően még nagyobb erőt kapott arra, hogy harcoljon a gyógyulásáért. 2015-ben debütált autóversenyzőként, a British Touring Car Bajnokság egyik pilótája. 2019-ben segített elindítani az Egyesült Királyság első fogyatékkal élő versenyzői akadémiáját.

- Szeretném látni, hogy a a fogyatékkal élők is bekerülnének az iparágba. Remélhetőleg ezen az akadémián több lehetőséget, boldogságot és célt tudunk adni az embereknek.

Michael Schumacher és felesége

Képes összeállításunkban Michael Schumacherről és feleségéről nézegethetsz fotókat.

Ezt is szeretjük