Kirk Douglas ilyen jó pasi volt fiatalon - Egyszerre több nőt is szédített
Kirk Douglas házassága félrelépései ellenére 64 éve tart.

kirk-douglas-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

102 éve született Spartacus megformálója, Kirk Douglas. A klasszikus hollywoodi korszak talán utolsó legendája hosszú élete során kétszer nősült, négy fia született - a legidősebb közülük Michael Douglas.

Első, Diana Dill-lel kötött házassága 1943-tól 1951-ig tartott. Másodszorra 1954-ben állt anyakönyvvezető elé a német származású Anne Buydens producerrel. Ez a házassága a mai napig tart, felesége 99 éves.

Kirk Douglas igazi nőfaló volt fiatalon

Hogy Anne-nel 64 éve élnek házasságban, az vélhetően nem a filmsztár hűségén, sokkal inkább felesége megértő szemléletmódján múlt. Kirk Douglas ugyanis már a ’80-as években megjelent önéletrajzi könyvében, a The Ragman’s Son-ban nyíltan vállalta, hogy többek között viszonya volt Marlene Dietrich-hel, Rita Hayworth-szel, valamint az Álom luxuskivitelben című filmből ismert Patricia Neallel. Az alábbi fotón, mely 1953-ban készült a velencei strandon, épp a bikiniben nevetgélő Novella Parigini festőnőt és Lilly Greco színésznőt emeli fel egyszerre az akkor 37 éves, sármos színész.

Kirk Douglas Lilly Grecóval és Novella Pariginivel.
Kirk Douglas Lilly Grecóval és Novella Pariginivel.

Hogy felesége tisztában volt Kirk Douglas szebbik nem iránti rajongásával, komoly szexuális étvágyával és rendszeres kicsapongásaival, az nyilvánvalóan kiderül a 2017-ben, Kirk and Anne címen megjelent önéletrajzi könyvéből. A könyv megjelenésekor 98 éves Anne szerint férje sosem próbálta meg eltitkolni előle a félrelépéseit.

- Európaiként megértettem, hogy egy házasságban nem reális, ha teljes hűséget várunk el a másiktól - vallotta a könyvben.

Állításával persze sokan vitába szállnának, de úgy tűnik, hogy kettejük számára bevált a nyitott házasság. Hosszú kapcsolatuk során két közös gyermekük született: Peter Douglas producer és Eric Douglas színész - aki 2004-ben hunyt el. Michael Douglas és Joel Douglas producer a színész első hazásságának gyümölcse. 

Ezt is szeretjük