Meglepődsz, mit esznek a királyi család tagjai - Számos fogás tiltott számukra
Nézd meg, mit ehetnek, és mit nem a királyi család tagjai.

kiralyi csalad cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha belegondolunk abba, mennyivel másabb életmódot folytat a királyi család, mint az átlagemberek, talán nem meglepő, hogy merőben másképp is étkeznek. 

A királynő egykori séfje, Darren McGrady szerint például II. Erzsébet az a típus, aki csak azért eszik, hogy ne haljon éhen, egyéb örömét nem leli a táplálkozásban. Amikor egyedül étkezik, a királynő gyakran fogyaszt halat, zöldséget vagy salátát. Nagy lakomákat csak nagy események tiszteletére tartanak.

Szigorúan tiltott ételek

Ha azt gondoltad, hogy a királyi család biztosan sok rákot fogyaszt, mert az olyan előkelő, akkor jó nagyot tévedtél - ők ugyanis el vannak tiltva mindenféle rákételtől. Hogy miért? Mert hatalmas kockázatot rejtenek ételmérgezés szempontjából, a királyi család tagjai pedig nem engedhetik meg maguknak, hogy napokra elessenek a feladataiktól egy jó kis hasmenéses betegség miatt. Ugyanezért félig átsült húsokat sem ehetnek. Károly herceg ezt a szabályt gyakran áthágja: időről időre fogyaszt rákféléket.

via GIPHY

Ami egyeseknek a világ legfinomabb fűszernövénye, az a királyi család legnagyobb ellensége. A fokhagyma teljes mértékben ki van tiltva a Buckingham-palotából. Hiába nagyon egészséges, a királynő zéró toleranciát hirdetett a fokhagymát illetően egy nagyon egyszerű okból: a rossz lehelet elkerülése érdekében. Valószínűleg azért, mert az nem keltene kellemes benyomást a fontos találkozókon.

Ezért él sokáig a királynő?

Az, hogy II. Erzsébet már a 91. életévét tapossa, ráadásul igen aktívan, talán annak köszönhető, hogy elképesztően egészségesen étkezik. Az ex királyi séf, McGrady azt is elárulta, hogy a királynő igen szigorú a keményítőt illetően, annak fogyasztását abszolút kerüli. Ez azt jelenti, hogy II. Erzsébet nem fogyaszt tésztát, krumplit, de még rizst sem, amikor egyedül étkezik. A szendvicseket viszont nagyon is szereti, általában uborkás, lazacos vagy tojásos szendvicset eszik, de csakis kenyérhéj nélkül. Ezt tálalják akkor is, amikor a királynő vendégeket fogad. 

via GIPHY

Nemcsak a királynő, de Fülöp és Károly is rendkívül egészségesen táplálkozik. McGrady szerint Károly herceg már akkor organikus életmódot folytatott, mielőtt azt még feltalálták volna. Ugyanez igaz elhunyt feleségére, Diana hercegnőre, aki kizárólag teljesen friss alapanyagokból készült ételt volt hajlandó fogyasztani, a kenyértől kezdve a tésztán át a fagylaltig. A házaspár saját termést is nevelt a birtokán, melyeket felhasználtak a nekik készült ebédek során.

A királyi család étkezéseinek hozzávalóit egyébként nagyrészt saját birtokokon termelik ki. Bárányból is olyat fogyasztanak, ami saját birtokon nevelkedett, és csak olyan tehenek tejét fogyasztják, melyek szintén a királyi farmokon nevelkedtek. A királynő gyakran fogyaszt olyan marhát, vadhúst, fácánt vagy lazacot, mely saját birtokai egyikén - Sandringham vagy Balmoral - nevelkedett, és helyben vadászták le.

Egyszerűen imádják

A csokimousse és a mangó toplistás helyet foglal el a Buckingham-palota kedvencei között - II. Erzsébet egyszerűen odavan a mangóért. Trónra lépésének ünnepére, 1953-ban a királynő mangóimádata miatt találták fel a koronázási ebédet, mely csirkesaláta mangóval és mandulával.

A királyi család spórolni is szeret. Főleg Károly híve annak az elvnek, hogy semminek sem szabad kárba mennie. Ha a királyi család étkezéséből maradék keletkezett, azt a séfek elteszik egy tároló dobozba, és felhasználják a másnapi menü elkészítésénél.

Ezt is szeretjük