Alain Delon 5 év után levélben szakított Romy Schneiderrel: emiatt nem működött a kapcsolatuk

Király Levente Riválisok című könyvében írt Alain Delon és Romy Schneider kapcsolatáról.

delon-és-romy-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Megjelent Király Levente Kamera Hungária- és San Gennaro-díjas újságíró új könyve Riválisok - Élő mítoszok, szívtipró francia legendák  címmel. A kiadvány a két francia legenda, Jean-Paul Belmondo és Alain Delon életét dolgozza fel.

A gyerekkoruktól kezdve a karrierjükön át a magánéletükig, minden területre kitér a könyv, így a rajongók még közelebbről megismerhetik a 20. század legnagyobb színészeit. Alain Delon esetében egy külön fejezet született a szívtipró és Romy Schneider viharos kapcsolatáról.

Alain Delon és Romy Schneider viharos kapcsolata

Egy filmforgatáson ismerték meg egymást 1958-ban, eleinte Alain Delon nem tudta elcsavarni Romy Schneider fejét, de a forgatások végeztével közelebb kerültek egymáshoz. A színész sűrűn vitte el a partnerét kocsikázni, a randik alkalmával pedig kialakult köztük a szerelem.

GettyImages-541797811
Fotó: ullstein bild Dtl / Getty Images Hungary

- Sokban különböztünk egymástól, hiszen én olyan dolgokon mentem keresztül, amilyenekről ő nem is álmodhatott. Megjártam például Indokínát. Ő már nemzetközileg is elismert sztár volt, én pedig még saját magam voltam. Ő a magánéletben is Romy Schneidert "játszotta", holott lelke mélyén mindig csak egy nagy gyerek volt. Jómagam addig csak nálam idősebb nőkkel álltam szorosabb kapcsolatban. Romy volt az első korombeli barátnőm. Biztos vagyok benne, hogy az első nagy szerelmét soha nem felejti el senki, az utána következők már nem ugyanolyanok, azokból már hiányzik a nagy rácsodálkozás - idézte a könyv Delon szavait.

Annyira biztosak voltak a szerelmükben, hogy 1959-ben a lánykérés is megtörtént, nem mellesleg ez a viszony jó reklámot jelentett Alain Delon számára is, ugyanis mielőtt Schneiderrel összesodorta volna az élet, még nem sokan ismerték a nevét a szakmában. Viharos volt a kapcsolatuk, a bulvársajtó pedig rendszeresen beszámolt minden lépésükről. Érdekesség, hogy még jegyben jártak, amikor Delon megismerte későbbi feleségét, Francine Canovas színésznőt, aki Nathalie néven lehet ismerős többeknek.

Végül Romyval szakított öt év együttlét után, ám ezt nem személyesen tette meg, helyette egy 15 oldalas levelet írt neki.

7788203 5

- Romy abból az osztályból jött, amelyet a világon a legjobban utálok, és soha nem tudtam megszokni a burzsoá allűröket. Ötéves együttlétünk nem tudta elhomályosítani a korábban megélt húsz évemet, számomra így két Romy létezett. Az egyiket a világon mindenkinél jobban szerettem, a másikat a világon mindenkinél jobban gyűlöltem. Ez a kettősség nem tarthatott sokáig - számolt be a szakítás okáról a sármőr.

A szakításuk után, 1964-ben feleségül vette Nathalie-t, aki nyolc hónapos terhesen állt az oltár elé, ennek hírét Romy az újságokból tudta meg.

Király Levente: Riválisok
Macro-Media Bt.
4199 forint

A könyvben izgalmas és mulatságos sztorikat olvashatunk Jean-Paul Belmondo és Alain Delon filmjeinek forgatásáról, de bepillantást nyerhetünk a sztárok magánéletébe is. Tanúi lehetünk a franciák "szent szörnyetegeinek" nevezett világsztárok szerelmi életének, örökké tartó barátságaiknak és az elmaradhatatlan szakmai összecsapásoknak is.

Ilyen szép párt alkotott Alain Delon és Romy Schneider

Képes összeállításunkban megnézheted az egykori sztárpár közös fotóit.

Romy Schneider szenvedélyesen szerette Alain Delont - Ritkán látott fotókon az egykori sztárpár

Nézegess képeket!

Elolvasom

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük