Alain Delon sármos fiaival pózolt együtt: megünnepelték a legenda 86. születésnapját

Alain Delonnal fiai szelfiztek születésnapja alkalmából.

Alain Delon kora
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Alain Delon 1935. november 8-án látta meg a napvilágot Párizs egyik előkelő negyedében, Sceaux-ban, így ezen a héten, hétfőn ünnepelhette meg a 86. születésnapját. Ennek alkalmából kisebbik fia, Alain-Fabien még egy közös szelfit is készített vele.

Alain Delon 86 éves lett

Mielőtt színészi pályára lépett, nagy utat járt be, 14 évesen hagyta ott az iskolát, majd a mostohaapja hentesüzletében dolgozott. 17 évesen bevonult a francia haditengerészetbe. 1956-ban végül elbocsátották onnét, ezért visszatért Párizsba, mivel alig volt pénze, így bármilyen munkát elvállalt. Dolgozott pincérként, portásként, titkárként és eladói asszisztensként is. Jó barátja lett Brigitte Auber színésznőnek, akit elkísért az egyik cannes-i filmfesztiválra. Cannes-ban felfigyelt rá David O. Selznick tehetségkutató, majd a férfi hollywoodi szerződést ajánlott neki, persze ennek megvolt a feltétele, meg kellett tanulnia angolul.

Ezután Delon visszatért Párizsba, hogy nyelvet tanuljon, majd összesodorta az élet Yves Allégret francia rendezővel, aki azt tanácsolta neki, inkább Franciaországban építsen először karriert, ne Amerikában. Végül fel is mondta a Selznickkel kötött szerződését. Az 1957-es Amikor a nő zavarba jön volt a debütáló filmszerepe. Olyan legendás alkotásokban szerepelt, mint a Zsaru, a Ragyogó napfény, A szicíliaiak klánja, A medence, A vörös kör, A párduc vagy A szamuráj. A '60-as és '70-es évek egyik legsármosabb francia színészei közé sorolták.

2017-ben jelentette be visszavonulását, 2019-ben agyvérzést szenvedett, de szerencsére jobban lett. Jelenleg Svájcban él. 86. születésnapja alkalmából találkozott a szeretteivel, kisebbik fia, Alain-Fabien pedig meg is örökítette az örömteli pillanatot, amit ide kattintva tudsz megnézni.

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen felvételek készültek az elmúlt időszakban Alain Delonról, de azt is láthatod, milyen sármos volt karrierje elején.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük