Petrocelliként imádták a 70-es években: így fest 82 évesen Barry Newman
Barry Newman 1970-ben bújt először a címszereplő, Anthony Petrocelli bőrébe.

barry-newman
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akik a ’70-es években rajongtak a bűnügyi sorozatokért, azoknak egészen biztosan a Petrocelli is a kedvencei közé tartozott. Az amerikai szériát az 1970-es Az ügyvéd című elsöprő sikert arató tévéfilm után készítették, 1974 és 1976 között sugározták. A különlegességét az adta, hogy itt nem rendőrök vagy nyomozók göngyölítették fel a különböző eseteket, hanem egy csavaros eszű ügyvéd, Tony Petrocelli eredt a gonosztevők nyomába.

Barry Newman 82 évesen

A főszereplőt Barry Newman keltette életre. Az akkor 36 esztendős színész nem ezzel a szereppel debütált a kamera előtt, pályafutása 1960-ban vette kezdetét a Pretty Boy Floyd című drámában. Ezután évről évre szerepelt valamilyen alkotásban, a legtöbben mégis Tony Petrocelliként zárták a szívükbe. 

Alakítása nem csak a tévénézőkben hagyott nyomot, a szakma is elismerte, 1975-ben Emmy-, 1976-ban Golden Globe-díjra jelölték érte. Ugyan a finálé után sem hagyott fel a filmezéssel, ezt a sikert nem tudta túlszárnyalni. Olyan produkciókban tűnt fel egy-két rész erejéig, mint a Gyilkos sorok, a New York rendőrei vagy a Szellemekkel suttogó. Utoljára 2015-ben láthattuk a filmvásznon a Raise Your Kids On Seltzer című thrillerben, de 82 évesen sem vonult nyugdíjba. Azt még nem tudni, hogy mikor kap premierdátumot legújabb filmje, a Finding Hannah, de az IMDB szerint a projekten már az utolsó simításokat végzik a készítők.

Képes összeállításunkban megnézheted, hogy fest 82 évesen a Petrocelli egykori sztárja, Barry Newman.

Ezt is szeretjük