Szívrohamban elhunyt a népszerű sztárszakács
Rákot diagnosztizáltak nála
A tévésztár június óta kemoterápiás kezelés alatt állt, többször is műtötték, és élettársa otthonában hunyt el.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2009. szeptember 14-én, 65 éves korában elhunyt Keith Floyd, adta hírül szóvivője. A sztárszakács halálát szívroham okozta. 

Floydnál az orvosok idén június közepén bélrákot diagnosztizáltak. Több operáció során sikerült eltávolítaniuk a daganat 90 százalékát, emellett a tévésztár kemoterápiás kezelést is kapott. Július végén még optimistán nyilatkozott betegségéről.

Floyd 1943. december 28-án született Wellingtonban. Az érettségi után riporterként helyezkedett el a Bristol Evening Postnál, majd a Zulu című háborús film hatására úgy döntött, hogy jelentkezik a brit hadseregbe. Leszerelve mindenféle munkát elvállalt, volt többek között csapos, mosogató és zöldséghámozó.

Rádiósként kezdte

Első szakácskönyve Floyd’s Food címmel jelent meg. Karrierjét a RadioWest nevezetű rádióállomás séfjeként kezdte, majd nem sokkal később a BBC ajánlott neki munkát egy főzőműsorban.

Több évtizedes pályafutása során minden idők egyik legismertebb tévés szakácsává vált.

A siker ellenére magánélete és anyagi helyzete szinte mindig krízisben volt. Négyszer házasodott meg és vált el, amiben nagy szerepet játszott alkoholizmusa és a szerencsejátékok iránti szenvedélye.

Az ezredfordulót követően egészségi állapota megromlott: 2002-ben enyhe stroke-ot szenvedett. 2004-ben pedig 1500 fontos bírság kíséretében 32 hónapra eltiltották a vezetéstől, mivel részegen karambolozott.

2008. január 28-án, miután összeesett egy chestertoni pubban, kórházba szállították. Februárra felépült, és újra dolgozni kezdett. Az italozást azonban nem tudta abbahagyni, annak ellenére, hogy az orvosok többször is ezt tanácsolták neki.

Hazánkban a Spektrum Televízió és a TV Paprika vetítette műsorait, amelyek világszerte nagy népszerűségnek örvendtek.

Ezt is szeretjük