Keanu Reevest csúnyán csőbe húzták: így kényszerítették rá egy szerepre
Keanu Reeves nem is akart volna A leskelődő főszereplője lenni.

keanu-reeves-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Keanu Reeves korunk egyik legnépszerűbb színésze, sokan a Mátrix-filmekkel zárták örökre a szívükbe a sármos sztárt, de olyan más alkotásokkal is sok rajongót szerzett, mint a John Wick-mozik, a Bill és Ted-vígjátékok, a Féktelenül vagy Az ördög ügyvédje.

Karrierje során szerepelt olyan alkotásokban is, amelyeknek létezéséről már lehet, hogy többen elfeledkeztek, ilyen volt A leskelődő című thriller, amit 2000-ben mutattak be. A kritikusok tetszését nem igazán nyerte meg az alkotás, ráadásul Reevest emiatt még a legrosszabb színésznek járó Arany Málna-díjra is jelölték.

Keanu Reeves eredetileg nem is akart volna A leskelődő főszereplője lenni

Az alkotást volt jó barátja, Joe Charbanic rendezte, a férfival megbeszélték szóban, hogy egy apró szerep erejéig benne lesz a filmben, de közben a forgatókönyvet átírták teljesen, és Reevesnek sokkal több időt kellett a képernyőn töltenie. A történetet így viszont a színész nem találta túl érdekesnek, el sem akarta vállalni a filmet, azonban csúnyán csőbe húzták.

Keanu Reeves A leskelődő című film forgatásán.
Keanu Reeves A leskelődő című film forgatásán.
Fotó: Universal Pictures / Northfoto

- Sosem találtam érdekesnek a forgatókönyvet, azonban egy barátom aláhamisította az aláírásom a szerződéseken. Sehogy sem tudtam bizonyítani, hogy ezt megtette, én pedig nem akartam ezzel az üggyel bíróság elé állni, így nem volt más választásom, leforgattam a filmet - idézte a szavait a The Guardian.

Nagyon dühös volt emiatt a rendezőre, akivel azóta meg is romlott a viszonya. Még arra sem volt hajlandó, hogy a filmet reklámozza. Miután a mozikba került A leskelődő, egy teljes évet várnia kellett, hogy megossza a történetét a sajtóval, ugyanis ha előbb teszi ezt meg, akkor simán beperelhették volna a titoktartási szerződés megszegése miatt.

GettyImages-457181920
Fotó: Mike Pont / Getty Images Hungary

A pletykák szerint nemcsak az aláírása meghamisítása, hanem a pénzügyek is bosszúságot okoztak, ugyanis kevesebb gázsit kapott, mint a film másik két főszereplője, James Spader és Marissa Tomei. Pedig a filmstúdió és a producerek pont Reeves neve miatt adtak több pénzt a film megcsinálására, ami végül 30 millió dollárra jött ki.

Nagy filmes kvíz

Mennyire vagy képben a filmes kulisszatitkokkal? Kvízünkkel letesztelheted a tudásod.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük