Kate Winslet utált csókolózni Leonardo DiCaprióval: ezért futkosott tőle a hátán a hideg
Kate Winslet és Leonardo DiCaprio csókjelenetei kínosra sikerültek.

leonardo-dicaprio-kate-winslet
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Valószínűleg Kate Winslet az egyetlen nő a világon, akinek feláll a szőr a hátán, ha arra gondol, hogy meg kell csókolnia Leonardo DiCapriót. A két színész útjai pályájuk elején, az 1997-ben bemutatott Titanic forgatásán keresztezték egymást először.

Bár a filmben csak úgy szikrázott köztük a levegő, és a mai napig sokan őket tartják Hollywood legjobb filmes párosának, a jelenetek felvétele korántsem sikerült annyira romantikusra, mint Rose és Jack szerelmének története.

Kate Winslet ezért utált Leonardo DiCaprióval csókolózni

Noha DiCaprio később elhintette, hogy Winslettel kellemes élmény volt rögzíteni a csókjeleneteket, partnernője azonnal rácáfolt erre az állításra, amikor együtt interjúvolták meg őket 2005-ben a SAG Awards díjátadón. Ő úgy vélte, hogy kollégája ki nem állhatta az egészet, mire az azzal védekezett, hogy pusztán mindig attól félt, hogy tönkreteszi a sminkjét.

kate-winslet-leo-1
Fotó: Getty Images Hungary

Ám ez a kis bökkenő semmi volt ahhoz a kellemetlen szituációhoz képest, amelyet második közös filmjük, a Szabadság útjai elkészítése során megtapasztaltak 2008-ban. A két sztár akkora már legjobb barátoknak mondhatta magát, így amikor a kamerák előtt szerelmeseket kellett alakítaniuk, teljesen zavarba jöttek. 

A színésznő számára duplán kínos volt, amikor az intim jelenetek felvételére került sor, hiszen nemcsak azt kellett leküzdenie magában, hogy a legfőbb bizalmasa ajkaira kell csókot lehelnie, de mindezt akkori férje, Sam Mendes jelenlétében csinálta végig, aki a dráma rendezője volt.

leonardo és kate
Fotó: Anthony Ghnassia / Getty Images Hungary

- Folyamatosan azt mondogattam, hogy ez túl bizarr, nem tudom megcsinálni. Leo persze nyugtatott, hogy tegyem túl magam a körülményeken, de nagyon nehezen ment. Egyből azt válaszoltam, hogy: ”nem megy, te a legjobb barátom vagy, ő meg a férjem” - mesélte a Marie Claire magazinnak 2010-ben.

Végül sikerült túllépnie viszolygásán, sőt annyira hitelesre sikerült az alakítása, hogy a 2009-es Golden Globe-gáláról egy aranyglóbusszal a zsebében távozhatott, mint legjobb női főszereplő.

Kvíz a filmes kulisszatitkokról

Egy-egy filmforgatás alatt számos dolog történik a kulisszák mögött, amelyeknek egy része örök titok marad a rajongók számára, más tények viszont a nyilvánosság elé kerülnek, mert éppen valamelyik színész vagy éppen a rendező elkotyogja azt egy-egy interjú során.

Ezt is szeretjük