Katalin hercegné szigorú protokollszabályt szegett meg: minden nő hálás neki ezért

Katalin hercegné nem a harisnyák rajongója, ezzel viszont divatot teremtett.

kstalin-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A királyi család tagjainak számos szigorú protokollszabályt be kell tartania, nemcsak a viselkedésükre és a kommunikációjukra kell odafigyelniük, hanem az öltözködésükre is.

Persze ahogy telnek az évek, ezek a szabályok is úgy lazulnak vagy alakulnak át, például a 20. században elképzelhetetlen lett volna, hogy Erzsébet királynő mellett valaki harisnya nélkül mutatkozzon, azonban ez mára igencsak megváltozott, derült ki az M5-ön futó Librettó című műsorból.

Katalin hercegnének köszönhetően a harisnya egyre kevésbé népszerű

A műsorban dr. Schiffer Miklós stílusszakértő volt a vendég, aki arról mesélt, hogy pár évtizeddel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, hogy a nők ne hordjanak nejlonharisnyát, ha elegánsan akarnak felöltözködni, azonban ma már más világot élünk. Mindig vannak befolyásos nők, akik diktálják a divatot, közéjük tartozik Katalin hercegné is, aki amikor bekerült a királyi családba, megszegte a szigorú protokollt, és nemet mondott a harisnyára.

GettyImages-140914622
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

- Sokan ragaszkodnak nyáron is a nejlonharisnya viseléséhez, ám ez nem kötelező darab. Csak akkor szükséges, ha valaki ő királyi fensége, II. Erzsébet elé járul. Sőt az unokájának, Vilmos hercegnek a felesége, Kate Middleton volt az első annak idején, aki hamar megszegte a protokollt, mert nem igazán szeret harisnyát hordani. Szerencsés, mert esztétikai szempontból sincs oka rá, hogy viselje - fogalmazta a szakértő a műsorban.

Katalin ezzel a húzásával egyfajta divatot teremtett, így egyre jobban kopik ki a harisnya viselete a legmelegebb hónapokban. Bár télen az említett ruhadarabnak elég hasznos funkciója van, hiszen egy plusz réteget ad, így kevésbé fáznak a lábaink, ám nyáron, a legnagyobb kánikulában inkább kényelmetlen és zavaró még a legvékonyabb fajta is, főleg ha az ember egy szabadtéri esküvőre hivatalos, vagy egy olyan helyen kell órákig lennie, ahol nem oldották meg a megfelelő légkondicionálást.

GettyImages-140928062
Fotó: Alex Moss / Getty Images Hungary

Teljesen természetes jelenség, ha egy adott ruhadarab népszerűtlenné válik, esetleg teljesen kimegy a divatból, hiszen mi, emberek, folyamatosan változunk, emellett generációról generációra mások az igények is. 

A hercegné az elmúlt években bebizonyította, mennyire kifinomult a stílusa, a királyi családban rajta kívül Diana hercegnő volt az, aki nők millióit inspirálta az öltözködésével. 

Katalin fiatalkori fotói

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festett Katalin hercegné másfél évtizeddel ezelőtt.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük