Katalin hercegné előtt került kínos helyzetbe az Oscar-díjas színésznő: a protokollt is megszegte

Amit csak lehetett, elrontott a találkozás közben Allison Janney.

katalin-hercegné-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Számos híresség elmondhatja magáról, hogy volt szerencséje a brit királyi család egy tagjához. Rengeteg olyan alkalom van, ahol a sztárok és az előkelőségek útjai keresztezhetik egymást, például jótékonysági estek vagy filmes események. 

Utóbbi kategóriába esik a BAFTA-gála, a Brit Film- és Televíziós Akadémia díjátadója. Vilmos herceg 2010 óta elnöke a szervezetnek, így általában feleségével, Katalinnal hivatalosak a ceremóniára. 

Katalin hercegnő és Allison Janney kínos találkozása

Bár nem minden évben vesznek részt a gálán, 2021-ben Fülöp herceg halála miatt nem voltak jelen, korábban jó párszor tiszteletüket tették. Ilyenkor természetesen nemcsak végignézik, kik távoznak szoborral, hanem szóba is elegyednek a vendégekkel és díjazottakkal. Az Oscar-díjas színésznő, Allison Janney a 2018-as BAFTA során beszélhetett pár mondatot Katalin hercegnével, azonban találkozásuk nem is lehetett volna kínosabb.

katalin-allison
Fotó: Getty Images Hungary

A színésznő a magyar közönség számára olyan alkotásokból lehet ismerős, mint az Amerikai szépség, az Anyák gyöngye című sorozat vagy a Juno. Abban az évben az Én, Tonya című életrajzi filmért zsebelte be a legjobb női mellékszereplőnek járó elismerést, ám az az este a győzelmen kívül más miatt is felejthetetlen maradt a számára.

Ha valaki a királyi család egy magas rangú tagjával találja szemben magát, jó pár szabályt be kell tartania. Nem mindegy, mit visel, vagy hogyan szólítja meg az illetőt. Janney minden bizonnyal híján volt ennek a tudásnak, hiszen több ponton is megszegte a protokollt.

allison janney
Fotó: Karwai Tang / Getty Images Hungary

Az incidens az esemény után történt, amikor mindannyian távoztak a helyszínt adó Royal Albert Hall épületéből. Janneynek sajgott a lába a hosszú órák óta viselt magas sarkútól, ezért úgy döntött, leveszi azt. Ekkor közelítette meg őt Vilmos és Katalin, aki akkor legkisebb gyermekét, Lajost hordta a szíve alatt.

- Katalin várandósan ott állt magas sarkúban, én meg, mint egy trampli, mezítláb. Mutattam is neki, hogy nincs rajtam cipő, aztán azt javasoltam, vegye le ő is, ne ácsorogjon terhesen ekkora sarkakon. Borzasztóan kínos volt. Ráadásul véletlenül azt mondtam neki, hogy édesem, ami, gondolom, nem igazán felel meg az etikettnek - emlékezett vissza James Corden talk-show-jának vendégeként 2018-ban.

Katalin hercegné legszebb ruhái

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű ruhákban tündökölt Katalin hercegné a 2020-as évben.

Ezt is szeretjük