Erzsébet királynő és Jackie Kennedy viszonya nem volt túl fényes - Ez okozta köztük a konfliktust
Erzsébet királynő és Jackie Kennedy kapcsolata emiatt nem volt jó.

erzsébet és jackie kennedy cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynő 1952 óta van a trónon, uralkodása alatt számtalan politikussal és hírességgel találkozott. 1961-ben meghívta a Buckingham-palotába John F. Kennedy amerikai elnököt és feleségét, Jackie Kennedyt is egy vacsorára.

A királynő és a first lady találkozásáról, bár sok mosolygós képet készítettek akkor a fotósok, ám a valóságban nem kedvelték egymást.

Erzsébet és Jackie Kennedy viszonya ezért nem volt jó

Ezt a találkozást a Netflixen futó The Crown című sorozat is feldolgozta még a második évadában, amely úgy mutatta be a szituációt, hogy a first lady és a királynő nem szívelték egymást, ráadásul Jackie Kennedy ki is beszélte Erzsébet külsejét és a palota berendezését, utóbbit egy másodosztályú szomorú hotelnek nevezte. Mindez természetesen visszajutott a királynő fülébe. 

Mivel a sorozat igaz történet alapján készült, így annak zöme tényleg megegyezik a valósággal, csak egy része fikció. Cecil Beaton Kennedy fotósa volt, a férfi a naplójában számolt be róla, hogy Jackie-t valóban nem nyűgözte le a palota. Erről a The Telegraph számolt be.

Nemcsak a palota, hanem a királynő ruhája és a hajának stílusa sem tetszett neki. A brit lap Gore Vidal író és politikus szavait idézte, aki szintén ott volt az ominózus vacsorán, a férfi elmondta, hogy a first lady az uralkodónőt nehéz esetnek titulálta, és úgy érezte, hogy neheztel rá.

- Azt mondta: "Azt hiszem, a királynő mérges rám. Fülöp kedves, de zavarban van. Úgy érzem, semmilyen kapcsolat nincs köztük."

A Reader's Digest szerint Jackie Kennedyre elsősorban a királynő a vendéglista miatt neheztelt, ugyanis akkoriban az volt a szabály, hogy a vacsoránál nem fogadhatnak elvált embereket, ám a first lady elérte, hogy testvére, Lee Radziwill mégis részt vehessen az eseményen. Az asszony akkor már házas volt a második férjével.

Pár hónappal később a királynő meghívta a first ladyt egy teára hozzá, akkor Jackie Kennedy bocsánatot kért tőle azért, amiket mondott róla a háta mögött. 

Jackie Kennedy menyasszonyi ruhája

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű menyasszony volt Jackie Kennedy, amikor összeházasodott John F. Kennedyvel.

Ezt is szeretjük