Bájos hercegnő Hollandia trónörököse: nőies, telt idomait szép ruhákkal hangsúlyozza Katalin Amália
Egy szép napon Katalin Amália hercegnő lesz Hollandia királynője.

cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár az angol királyi család tagjai a legismertebbek a világon, azonban más országokban is élnek előkelőségek. A Holland Királyság feje jelenleg Vilmos Sándor holland király, az utána lévő trónörökös elsőszülött lánya, Katalin Amália orániai hercegnő.

Katalin Amália a hollandok hercegnője

Vilmos Sándor még herceg volt, amikor 2002-ben feleségül vette az argentin származású befektetési tanácsadót, Máxima Zorreguieta Cerrutit. 2003 decemberében született meg lányuk, Katalin Amália, 2005 júniusában újabb taggal bővült a család, akit Alexiának neveztek el. Harmadik lányuk, Ariane 2007 áprilisában látta meg a napvilágot.

2021 nyarán Katalin Amália nevétől volt hangos a sajtó, ugyanis az ifjú trónörökös lemondott arról a jogáról, hogy évente 111 ezer eurós juttatást kapjon, miután betölti a 18. életévét. Kellemetlenül érezte volna magát, hogy csak azért kap ennyi pénzt közpénzből, mert nemesi családba született. Ugyanebben az évben végezte el tanulmányait a  hágai Christelijk Gymnasium Sorghvliet intézményben, tervei szerint szeretne egyetemre menni, azonban halasztott egy évet, olvasható a családja honlapján.

A hercegnő stílusa nagyon sikkes és elegáns, szereti a vidám színeket. Képes összeállításunkban megnézheted, milyen Katalin Amália orániai hercegnő stílusa.

Ezt is szeretjük