Károly és Harry sokáig alig beszéltek: a trónörökös most ilyen szeretettel írt fiáról
Károly herceg új esszéjében nemcsak Vilmost, hanem Harryt is megemlítette.

károly-és-harry-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Harry herceg viszonya több családtagjával megromlott az elmúlt években, főleg testvérével, Vilmos herceggel és édesapjával, Károly herceggel. A tavalyi Oprah-interjúban is kifejtette, hogy amikor Meghannal bejelentették, hogy visszalépnek a magas beosztási körükből, az apja nem vette fel neki a telefont, a bátyja és közte pedig hatalmasra nőtt a távolság, pedig sokáig példaértékű volt a kapcsolatuk.

A 2021-es év nem volt egyszerű a számukra, például amikor Harry tavaly áprilisban részt vett Fülöp herceg temetésén, beszélt az apjával és a testvérével, de nem jutottak eredményre. Az Amerikában élő herceg a nyáron Diana hercegnő szoboravatóján is megjelent, Vilmos oldalán láthatták a rajongók, azonban a testvérek akkor sem kerültek közelebb egymáshoz. Talán az idei év közelebb hozza Harryt a családtagjaihoz, erre utal Károly herceg legújabb esszéje, amit a Newsweeknek írt.

Károly herceg új esszéjében kifejtette, mennyire büszke fiaira

A trónörökös a klímaváltozás veszélyeiről írt egy esszét, amelyben a fiait is megemlítette. Kifejtette, mennyire büszke mindkettőjükre, hogy ők is felismerték azt, hogy a klímaváltozás mekkora fenyegetést jelent a bolygónkra.

GettyImages-52512885
Fotó: Pascal Le Segretain / Getty Images Hungary

- Édesapaként büszke vagyok a fiaimra, hogy felismerték ezt a fenyegetést. Legutóbb idősebb fiam, Vilmos hozta létre a tekintélyes Earthshot-díjat, hogy ezzel ösztönözze a változást, és segítsen helyreállítani bolygónkat az elkövetkező tíz évben azáltal, hogy megismeri, és befektet olyan technológiákba, amelyek változást hozhatnak - fogalmazta először Vilmosról.

Természetesen kisebbik gyermekét sem hagyta ki, az ő eredményeiről is nagy szeretettel és büszkeséggel írt.

- Kisebbik fiam, Harry pedig szenvedélyesen hangsúlyozta az éghajlatváltozás hatását, különösen Afrikával kapcsolatban, és jótékonysági tevékenységével a nettó zéró kibocsátás elérésére kötelezte el magát. (Nettó zéró kibocsátásról akkor beszélünk, ha például egy vállalat annyi üvegházhatású gázt bocsát ki, amennyit elnyel - a szerk.)

GettyImages-472883428
Fotó: Max Mumby/Indigo / Getty Images Hungary

Károly herceg arra ösztönzött mindenkit, hogy kövessék a fiai példáját, és vegyék ki ők is a részüket abban, hogy megmentsék a Földet.

Mindenképpen pozitív előrehaladást jelent, hogy a trónörökös kisebbik fia munkásságát is elismerte az esszéjében. A Page Six a múlt hónapban közölte, hogy Harry és az apja ismét beszélnek egymással, azonban nem éppen túl rózsás még minden körülöttük, ami valahol ott érthető is, hiszen az elmúlt évek alatt okozott fájdalmakat nem lehet egy beszélgetéssel semmissé tenni.

- Károly nagyon megsértődött, amikor Harry és Meghan elhagyta a királyi családot, feladták betöltött szerepüket, és külföldre költöztek. Nem is hiszem, hogy beszéltek egymással, de most újra megnyíltak a kommunikációs csatornák közöttük - fogalmazta a családhoz közel álló bennfentes.

Remélhetőleg egyszer végleg elássák a csatabárdot, és Harry herceg tervezett memoárja sem fog újabb sebeket ejteni a brit királyi család számára.

Vilmos herceg és Katalin hercegné gyermekei már ilyen nagyok

Képes összeállításunkban csokorba szedtük Vilmos herceg és Katalin hercegné csemetéinek 2021-es fotóit.

Ezt is szeretjük