Ez volt Károly első benyomása Dianáról: a hercegnő csupán 16 éves volt, amikor megismerte a herceget

Károly herceg akkor botlott bele Dianába, amikor még annak nővérével járt.

diana-és-károly

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindannyian ismerjük Diana és Károly történetét: házasságuk nem volt boldog, hiszen a herceg szíve mindig is nagy szerelme, Kamilla felé húzott, akit 1970-ben ismert meg egy lovaspóló-mérkőzésen. Hiába akarta már akkoriban feleségül venni kiszemeltjét, a királyi család nem nézte jó szemmel a románcukat, úgy vélték, nem ő a megfelelő házastárs a trónörökös számára.

A két fiatalt a walesi herceg katonai szolgálata szakította el egymástól, miután 1972-ben a tengerentúlra vezényelték. Ezután egy évvel Kamilla hozzáment egy másik férfihoz, Andrew Parker Bowles őrnagyhoz.

Diana és Károly első találkozása

Károly kénytelen volt új szerelmet keresni. 1977-ben ki is szemelt magának egy lányt, jövendőbeli feleségének nővérének udvarolt. Akkor botlott bele Dianába, amikor Sarah Spencerhez ment látogatóba a családjuk Althorp nevezetű birtokán. 

károly és diana 1
Fotó: Hulton Deutsch / Getty Images Hungary

A National Geographic 2017-ben bemutatott Diana: Saját szavaimmal című dokumentumfilmjéből kiderült, hogy az első találkozás meglehetősen rövidre sikerült. Arról is képet kaphattunk, hogy az akkor mindössze 16 éves Diana mit gondolt Anglia leendő királyáról, amikor meglátta az otthonában.

- A Harvey nevű labrador kutyájával jött át hozzánk. A nővérem teljesen odavolt érte, olyan volt, mint egy rossz kiütés, le sem lehetett vakarni róla. Emlékszem, arra gondoltam: „Istenem, ez biztosan borzasztóan zavaró lehet, gyorsan el is tűntem az útjukból” - hallható a filmben.

diana wedding
Fotó: Princess Diana Archive / Getty Images Hungary

Később Károly is visszaemlékezett arra, mi volt az első benyomása a szívek királynőjéről. Nagyon vidámnak és mulatságosnak írta le az Express magazin szerint.

Két esztendővel ezután találkoztak újra. Károly ekkor már betöltötte a harmincadik életévét, így a palota sürgetni kezdte abban, hogy mielőbb találja meg jövendőbelijét. A királyi család Dianát minden szempontból tökéletes választásnak tartotta, így a herceg mindössze 12 randevú után kérte meg a kezét. 

Diana ezzel a ruhával vágott vissza Károlynak

Diana hercegnő 1994-ben a megszokottól jóval merészebb ruhában mutatkozott a Serpentine Galéria partiján. Azért vette fel a kivágott darabot, hogy visszavágjon Károlynak a hűtlensége miatt.

Diana ezzel a dögös ruhával vágott vissza Károlynak: a kihívó darab nem felelt meg az elvárásoknak

Nézegess képeket!

Elolvasom

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük