Károly Diana jelenlétében ölelgette Kamillát: nyilvánosan alázta meg a hercegnőt
Károly a protokollt is megszegte ezzel a tettével.

károly-és-diana-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Károly herceg és Diana hercegnő történetét sokan úgy könyvelték el, mint egy életre kelt tündérmesét, ami 1981. július 29-én egy álomesküvő keretein belül teljesedett be. 

A kapcsolatuk a valóságban ennél jóval komorabb volt, hiszen Wales hercegét a szíve mindig is egy másik nő felé húzta.

Károly ezzel alázta meg Dianát

Végzetével, Camilla Parker-Bowlesszal 1970-ben ismerkedett meg egy lovaspóló-mérkőzés során. Az uralkodót teljesen levette a lábáról az akkor 23 éves szépség. Annyira belehabarodott, hogy hajlandó lett volna bemutatni az udvarnak és a királyi család tagjainak. Ám a família hallani sem akart a dologról, álláspontjuk szerint nem ő volt a megfelelő házastárs a trónörökös számára.

Íme Kamilla és Károly (háttal, 4-es számú mezben) első találkozásukkor 1970-ben.
Íme Kamilla és Károly (háttal, 4-es számú mezben) első találkozásukkor 1970-ben.
Fotó: Serge Lemoine / Getty Images Hungary

1972-ben szakadtak el egymástól, miután Károlyt katonai szolgálatai miatt külföldre vezényelték. Kamilla pedig mindeközben férjhez ment, 1973-ban mondta ki az igent Andrew Parker Bowles őrnagynak.

Noha a ’80-as évekre mindketten házasságban éltek, titokban újra felvették egymással a kapcsolatot. Erről maga Diana hercegnő rántotta le a leplet az 1992-es Diana: Her True Story című dokumentumfilmben, illetve később is többször kitárulkozott férje és Kamilla kapcsolatáról.

- Ebben a házasságban mindig is hárman voltunk, ami egy kicsit zsúfolt volt - mesélte a BBC Panorama című műsorában. 

diana károly
Fotó: Anwar Hussein / Getty Images Hungary

A Szívek királynőjének igazát az a történet is alátámasztja, amelyet 1993-ban a Vanity Fair magazin tett közzé. Noha a hercegi pár ekkorra már bejelentette, hogy kapcsolatuk megromlott, és külön is költöztek egymástól, a bíróság válásukat csak 1996-ban mondta ki. Károlyt azonban ez nem tántorította el attól, hogy nyilvánosan ölelgesse egykori kedvesét.

„Abban az évben a H.M.Y. Britannia nevű jachton gyűlt össze az előkelőség krémje. Károly, aki akkor már külön élt a feleségétől, a tömegben kiszúrta Kamillát, és oda is ment hozzá, hogy üdvözölje őt. Különösen meleg fogadtatásban részesítette, faképnél hagyva ezzel Dianát, és megszegve a protokollt. Ráadásul így nyilvánosan alázta meg a hercegnőt” - írta meg a történetet a Anthony Holden újságíró.

A magazin értesülései szerint a fogadáson a királynő is jelen volt. Erzsébet annak ellenére szintén különösen barátságosan üdvözölte Kamillát, hogy hivatalosan ekkor még be sem mutatták őket egymásnak.

Diana bosszúruhája

Diana a Vanity Fair magazin által rendezett Serpentine Galéria partiján viselte ezt a merész, fekete darabot 1994. június 29-én.

Ezt is szeretjük