Kamillából sosem lesz királyné - A palota hivatalos közleményben indokolta
Ez vár Kamillára, miután a férjéből király lesz.

károly-és-kamilla-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Miután Erzsébet királynő örökre lehunyja a szemeit, fia, Károly herceg lép a trónra, innentől kezdve pedig már királyként kell őt szólítani.

Sokan azt gondolják, hogy ezzel a walesi herceg felesége, Kamilla cornwalli hercegné automatikusan királyné lesz, azonban ezt a címet sosem kapja meg.

Kamillából ezért nem lesz soha királyné

Amikor Károly és Kamilla 2005-ben összeházasodtak, a palota egy hivatalos közleményben kijelentette, hogy nem tart igényt a királynéi címre. A tervek szerint a király hitveseként a hercegnői címet kapja majd meg, amit angolul princess consortnak említenek. 

Bár 2005-ben már elmondták ennek tényét, idén március elején a Clarence House újra kiadott egy közleményt, amiben megerősítették, hogy Kamilla továbbra sem tart igényt arra, hogy egyszer királyné legyen belőle, mert egyszerűen nem szeretne az lenni, írta meg a The Times.

Bár a közleményben elég kevésnek mondható az az indoklás, hogy nem akarja, ha királynéként szólítanák, azonban a szakértők szerint ennél sokkal komolyabb dolog állhat a háttérben. A Slate magazin újságírója úgy véli, azért ezt a titulust választotta, mert ha őt is megkoronáznák királynéként, valószínűleg elég komoly krízishelyzetet teremtene a család számára, és nem kevés PR-munka lenne mindezt helyrehozni. Amikor Károly feleségül vette, Dianára való tekintettel a walesi hercegnő címet sem fogadta el, így lett végül Cornwall hercegnéje.

Köztudott, hogy Kamilla nem a királyi család legnépszerűbb tagja, ugyanis a trónörökös vele csalta meg Diana hercegnőt. Bár a walesi herceg még azelőtt beleszeretett Kamillába, mielőtt Diana a képbe került volna, végül Károlyt eltiltotta a család az asszonytól. Kamilla Andrew Parker Bowles felesége lett 1973-ban, a válásukat hivatalosan 1995 márciusában mondták ki, de akkor már évek óta külön éltek.

Ő lépett Meghan helyébe

Mióta Meghan hercegné bejelentette visszavonulását, a királynő Zsófia grófnénak sokkal több feladatot adott. Nézd meg, milyen csinos az előkelőség!

Ezt is szeretjük