Kamilla királyné a jobb kezét nyújtotta Meghannak: a hercegné ezért nem kért a segítségéből

A Kamilla, Anglia királynéja című könyvből derült ki, Károly felesége hogyan próbálta segíteni Vilmos és Harry választottjait.

GettyImages-961423720

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Angela Levin, a királyi család szakértője részletes életrajzi könyvet írt Károly király feleségéről Kamilla, Anglia királynéja címenA kiadvány végigveszi Kamilla királyné életét, az olvasók közelebbről megismerhetik a nőt, aki a király hűséges lelki társa és fő támasza. 

Bizony sok nehézségen ment keresztül, hiszen a ’90-es években az emberek zöme még gyűlölte őt, sőt, sokáig Erzsébet királynő sem akart találkozni vele személyesen. Végül kemény munkájának köszönhetően sikerült beilleszkednie és elfogadtatnia magát, tapasztalatait pedig mostohafiai választottjaival is szívesen megosztotta, míg Katalinnal megtalálta a közös hangot, Meghannal már más volt a tapasztalata.

A Kamilla, Anglia királynéja című könyvből az is kiderül, Károly felesége hogyan bánt Vilmos és Harry választottjaival

Kamilla mindenkinél jobban tudja, mennyire nehéz beilleszkedni a királyi családba egy olyan személynek, aki korábban teljesen átlagos életet élt. Katalinnal gyorsan megtalálta a közös hangot, igyekezett megismertetni vele a királyi élet néhány szokását, elavult protokollját és korlátozásait. A 2011-ben megtartott lagzi előtt még egy lányos ebédre is elhívta magával Vilmos választottját, velük tartott Katalin húga, Pippa és saját lánya, Laura is.

Kamilla Katalint és Meghant is sok tanáccsal látta el.
Kamilla Katalint és Meghant is sok tanáccsal látta el.
Fotó: Samir Hussein / Getty Images Hungary

- Kamilla kivételes melegsége nagyon megérintette Katalint. A színfalak mögött is jól kijöttek egymással, hiszen mindketten szeretik az istállókat és a vidéki életet. Úgy tudni, hogy Kamilla egy arany charm stílusú karkötőt ajándékozott Katalinnak az esküvője előtt - fogalmazta Wales hercegnéjének barátnője a könyv szerzőjének.

A királyné akkor azt tanácsolta a lánynak, kezdetben csak kevés jótékonysági szervezettel működjön közre, hogy belerázódjon a királyi feladatokba, javasolta neki, hogy alkalmazzon egy személyes öltöztetőt, de még lakásberendezési tippeket is adott neki. Vilmos herceg hálás volt apja választottjának, hogy a szárnyai alá vette szerelmét, Károly király pedig örült, hogy a nők mennyire jól kijönnek egymással.

Nemcsak Katalint, hanem Meghant is meleg szívvel próbálta támogatni. Kamilla úgy gondolta, hogy mivel ő már sikeresen megküzdött a nyilvános bántalmazásokkal, a sajtó sértegetéseivel és a királyi család fagyos magatartásával, a tapasztalatai nagy segítséget jelenthetnek Meghannak is abban, hogy minél gyorsabban beilleszkedjen. Csakúgy, mint Wales hercegnéjét, Harry választottját is elhívta ebédelni.

kamilla könyv
Fotó: Alexandra Kiadó

Örömmel vállalta a mentor szerepét.

- Nem akarja látni, hogy bárki is küszködik, és nagyon kedveli Meghant - egy forrás így nyilatkozott még 2018-ban Kamilláról.

Bár a jobb kezét nyújtotta, az amerikai színésznő mégsem kért a segítségéből, a közös ebédjeiken mindig unottnak és teljesen közömbösnek látszódott. Az ok egyszerű volt, a saját feje után akart menni, ennek következtében a királyné tanácsai falra hányt borsónak bizonyultak Meghan számára.

Cikkünk Angela Levin: Kamilla, Anglia királynéja - Számkivetettből királyi társ című könyvből készült. 
Kiadja az Alexandra Kiadó. 
Ára 7499 Forint. 

Angela Levin, az egyik legismertebb brit királyi tudósító Kamilla rendkívüli életútját írta meg hiánypótló könyvében. A Kamilla, Anglia királynéja gyerekkorától kezdve követi a későbbi királyné életét, akinek egyik felmenője VII. Eduárd király szeretője volt. Feltárja több mint fél évszázados, minden vihart túlélő kapcsolatát Károly herceggel és hűvös fogadtatását a királyi családban. A Kamilla bizalmasaival, gyerekkori barátaival és munkatársaival készített interjúkon alapuló könyv emellett bemutatja, hogyan vált a könnyelmű fiatal lányból a királyi család egyik legkötelességtudóbb, legkeményebben dolgozó tagja, hogyan rehabilitálta a saját és férje hírnevét - és mentette meg ezáltal a brit monarchiát. A Kamilla, Anglia királynéja nélkülözhetetlen olvasmány azoknak, akik szeretnének betekintést nyerni a brit monarchia történetének legújabb fejezetébe.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Katalin hercegné a jordán herceg lagziján

Nézd, milyen elegáns volt a múlt héten Katalin hercegné Jordániában!

Cover- és ajánlók: Getty Images

Ezt is szeretjük