Heath Ledger filmes partnereként imádtuk a 90-es években: a 40 éves Julia Stiles ma már családanya
Julia Stiles szende, szőke tinisztárból dögös, barna anyuka lett.

10-dolog,-amit-utálok-benned
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden korszaknak megvannak a maga filmes klasszikusai. Az ezredforduló környékén például rengeteg tinédzserekről szóló vígjátékot mutattak be, amelyek nagy hatással voltak az akkor felnőttkor küszöbén álló nézők számára. A 10 dolog, amit utálok benned című film egyértelműen ilyen alkotás volt. William Shakespeare A makrancos hölgy című művének modern feldolgozásával sokan tudtak azonosulni.

Noha a sztori alkotói megérdemelten fürdőztek a sikerben, a főszereplőket alakító színészeknek is hatalmas szerepe volt abban, hogy a film ennyi év után is az egyik legnépszerűbb vígjáték a ’90-es évekből. Heath Ledger és Julia Stiles kettősét mindenki a szívébe zárta.

Julia Stiles 40 éves korára ilyen sokat változott

Utóbbi olyan hitelesen alakította Kat Stratford figuráját, hogy nemcsak a közönség kegyeibe férkőzött, de a szakma is felfigyelt rá, be is zsebelte az MTV Movie Awards legjobb feltörekvő színésznőjének járó díját. Innentől kezdve bérelt helye volt a romantikus komédiákban, ám karrierje csúcsán egy rövid időre hátat fordított Hollywoodnak, hogy lediplomázzon a Columbia Egyetem angol irodalom szakán.

julia-stiles
Fotó: Getty Images Hungary

Az egyetemi évek után a komolyabb szerepek is megtalálták. Láthattad a Mona Lisa mosolyában, A Bourne-csapdában és a Napos oldal című drámában. Nemcsak karrierje kapott új lendületre ekkor, a szerelem is rátalált. Preston J. Cook kameraasszisztenssel a Blackway című film forgatása során szerettek egymásba, majd 2017-ben kötötték össze az életüket. Egy kisfiuk született, Strummer, aki idén októberben ünnepelheti negyedik születésnapját.

Természetesen az eltelt 22 évben a színésznő megjelenése is rengeteget változott, negyvenévesen a szende, szőke tinédzserkülsőt rég maga mögött hagyta, napjainkban dögös, barna hajú édesanyaként hódít. 

Heath Ledger utolsó fotói

Az egész világot megrázta, amikor 2008. január 22-én elhunyt, a házvezetőnője talált rá manhattani lakásán, aki azonnal értesítette a mentőket. Nagyon fiatal volt még, csupán 28 éves. Tragikus halála óta már 13 esztendő telt el, de a rajongói és legközelebbi szerettei a mai napig gyászolják.

Ezt is szeretjük