Ma 13 éve, hogy Heath Ledger elhunyt: így festett élete utolsó fotóin a tragikus sorsú színész
Heath Ledger 13 évvel ezelőtt hunyt el.

heath-ledger-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Heath Ledger volt az egyik legtehetségesebb harminc év alatti színész Hollywoodban, karrierje során olyan filmekben nyújtott emlékezetes alakítást, mint például a Lovagregény, a 10 dolog, amit utálok benned, a Brokeback Mountain - Túl a barátságon, a Grimm vagy A sötét lovag. Utóbbi alkotás hivatalos megjelenésekor sajnos már nem élt.

Az egész világot megrázta, amikor 2008. január 22-én elhunyt, a házvezetőnője talált rá manhattani lakásán, aki azonnal értesítette a mentőket. Nagyon fiatal volt még, csupán 28 éves. Tragikus halála óta már 13 esztendő telt el, de a rajongói és legközelebbi szerettei a mai napig gyászolják.

Heath Ledger utolsó fotói

Sok hírességről terjednek az interneten olyan felvételek, amelyek a haláluk előtt nem sokkal készültek, egyesek ismert, utolsó fotója egész hátborzongató, erre kiváló példa John Lennon esete, akit a gyilkosával együtt kaptak lencsevégre. Heath Ledgerről két felvétel is van, amelyeket élete utolsó napjaiban csináltak, ez közülük az egyik, amit 2008. január 18-án lőtt róla egy lesifotós.

tk3s agoff 81 ledger 180108 7
Fotó: Kgc-81 / Northfoto

Ledger a Doctor Parnassus és a képzelet birodalma című filmet forgatta éppen, melyben ő alakította a főszerepet, Tonyt, ez volt élete utolsó filmes projektje, amit végül nem tudott befejezni. Halála után hónapokra leálltak a munkálatokkal, majd leszerződtették Johnny Deppet, Colin Firth-öt és Jude Law-t, így ők alakították Tony alternatív énjeit.

Élete utolsó hónapjai nehezen teltek, amikor a Batman-mozit forgatta. Nagyon megviselte Joker szerepe, amiért végül posztumusz Oscar-díjat kapott a legjobb férfi mellékszerepért 2009-ben. 2007 novemberében így mesélt állapotáról a New York Timesnak:

- A múlt héten átlagosan két órákat aludtam, nem bírtam leállni a gondolkodással. Bár a testem kimerült volt, az agyam csak pörgött tovább - magyarázta.

A cikk az ajánló után folytatódik

Azért, hogy felkészüljön Joker szerepére, egy hónapra bezárta magát egy hotelszobába, ahonnét szinte ki sem bújt, erről az Empire-nek mesélt 2007-ben.

- Elolvastam a létező összes olyan képregényt, amire építkezett a forgatókönyv is, eközben becsuktam a szemem, átszellemültem, és meditáltam. London egyik hotelszobájában ültem, és vagy egy hónapra elzártam magam a külvilágtól, vezettem egy kis naplót, aminek köszönhetően kifejlesztettem a tökéletes hangot, fontos volt, hogy megtaláljam a karakterhez illő ikonikus hanglejtést és nevetést. Végül egy pszichopata birodalmába kerültem, egy olyan ember bőrébe bújtam, akinek nem volt nagyon lelkiismeret-furdalása a tettei miatt. Ő csak egy vérbeli szociopata, egy hidegvérű, tömeggyilkos bohóc - mondta a sztár.

Az inszomniája sajnos egyre durvább lett, ezért benzodiazepin-tartalmú gyógyszereket szedett, amelyek nyugtató és altató hatásúak. Ezen az utcai felvételen, ami nem munka közben készült róla, kicsit kimerültnek tűnt a színész.

Halála előtt pár órával is a gyógyszerek felé fordult, a hivatalos jelentések szerint egyikből sem volt a megengedettnél több mennyiség a szervezetében, együttesen viszont már halálos dózisnak számítottak, így sajnos véletlenül túladagolta magát. Ráadásul pont megfázással küzdött akkor, amire szintén szedett receptre felírható gyógyszert.

Sok rajongó szerint pont Joker szerepe ölte meg végül a színészt, ám Ledger testvére, Kate ezt később megcáfolta a Tribeca Filmfesztiválon, amit az I Am Heath Ledger című dokumentumfilm bemutatója kapcsán tartottak, számolt be róla a Telegraph.

- Nagyon megdöbbentem ezeken az állításokon, hiszen pont, hogy jól szórakozott a forgatásokon. Minden olyan riport, ami arról szólt, hogy mennyire depressziós, és milyen komoly áldozatot hozott a szerep kedvéért, szerintem nem volt teljesen igaz. Őszintén szólva én pont az ellenkezőjét tapasztaltam - mondta akkor Kate, aki szerint testvére nyilatkozatait teljesen félreértették a riporterek.

- Fantasztikus humorérzéke volt, amit persze csak a szerettei ismerhettek, de jól érezte magát. Nem lett depressziós Joker miatt!

Ő volt Liam Neeson felesége

Liam Neeson egy síbaleset következtében veszítette el imádott feleségét. Nézd, milyen gyönyörű párt alkottak!

Ezt is szeretjük