Óriási a botrány a királyi családban: a dán királynő kisebbik fia emiatt költözik Amerikába a családjával

Joakim dán herceg és családja Amerikába költöznek.

dán-királyi-család-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Még tavaly szeptemberben írtuk meg, hogy Margit dán királynő megfosztotta kisebbik fia, Joakim dán herceg gyerekeit a hercegi rangjaiktól.

Idén márciusban a palota bejelentette egy közleményben, hogy a herceg családjával Washingtonba költözik a nyáron, írta meg a Page Six

Joakim dán herceg és családja Amerikába költöznek

Joakim és Mária dán hercegné két gyerekükkel, a 11 éves Athénával és a 13 esztendős Henrikkel költöznek a tengerentúlra, a herceg a védelmi minisztérium alá tartozó dán nagykövetségen fog dolgozni. Az előkelőségnek előző házasságából két fia is született, a 23 éves Miklós és a 20 éves Félix azonban nem csatlakoznak hozzájuk.

Joakim dán herceg és családja.
Joakim dán herceg és családja.
Fotó: Patrick van Katwijk / Getty Images Hungary

Az is kiderült, hogy a herceg az új munkahelyén egy centet sem kap a munkáltatóitól, ugyanis a dán parlament beleegyezett abba, hogy havi 300 ezer dán koronát, átváltva 15,6 millió forintot kapjon Dániától. A királynő reménykedik abban, hogy a nagyvonalúsága megtérül, és végre újra békesség lesz a családjában.

A problémák akkor vették kezdetüket, amikor tavaly ősszel bejelentette, hogy Joakim négy gyermekétől elveszi a hercegi rangjaikat, ez a döntése Joakim egész családját elszomorította. Egyszerűen nem tudta megérteni, az édesanyja miért akarja az unokáit megfosztani a rangjuktól.

Emiatt Athénét még az iskolában is elkezdték zaklatni, több osztálytársa azon gúnyolódott, hogy mostantól már nem hercegnő.

Nemcsak a testvérek, hanem a feleségeik között is vannak konfliktusok a pletykák szerint.
Nemcsak a testvérek, hanem a feleségeik között is vannak konfliktusok a pletykák szerint.
Fotó: Pierre Suu / Getty Images Hungary

Nem csak a hercegi címekről van itt szó, hanem Joakim és bátyja, Frigyes dán királyi herceg közötti ellentétekről. Csakúgy mint Vilmos hercegnél és Harry hercegnél, náluk is kialakult némi hatalmi harc. Olyan pletykák is elterjedtek, hogy Joakim titkon beleszeretett Frigyes nejébe, Mária dán királyi hercegnébe. Érdekesség, hogy a kisebbik herceg második feleségét is ugyanígy hívják, ráadásul a két nő tényleg kísértetiesen hasonlít egymásra, akár nővérek is lehetnének. Arról is írtak a dán lapok, hogy a két hercegné viszonya sem túl rózsás.

Amikor a királynő bejelentette döntését, Frigyes felesége támogatta anyósát, és azt nyilatkozta, hogy ezek az újonnan hozott változások bizony fájdalmasak tudnak lenni, de ez nem azzal egyenlő, hogy nem helyes döntésen alapulnának. Nos, valószínűleg Joakimék ennek a nyilatkozatnak nem örültek.

Nem ez az első alkalom, hogy a herceg külföldön kezd új életet a famíliájával, három évvel ezelőtt Franciaországban laktak, akkor a neje megjegyezte egy interjújában, hogy bármennyire is imádja Dániát, nem mindig ők döntenek arról, hol éljenek.

Harry és Meghan amerikai otthona

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű Sussex hercegének és hercegnéjének luxusvillája.

Cover- és ajánlóképek: Getty Images

Ezt is szeretjük