Jim Carrey hajléktalan volt - Így sikerült kitörnie a szegénységből
Szüleinek annyira nem volt pénze, hogy sokáig a család teherautójában kellett aludniuk.

jim-carrey
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jim Carrey a mai napig a világ egyik legnagyobb nevettetője, a ’90-es évek közepétől filmjei évről évre taroltak a mozikasszáknál. Azonban nem mindig volt ennyire szerencsés pénzügyi helyzetben, korábban sokat kellett nélkülöznie.

Korántsem volt egyszerű gyerekkora Kanadában, a szüleivel nagyon szűkös anyagi körülmények között éltek. Tiniként bátyjával kénytelenek voltak nyolcórás munkakörben dolgozni az iskola után. Édesapjuk gyárában látták el a gondnoki feladatokat, illetve biztonsági őrként is tevékenykedtek.

Jim Carrey és a családja az utcára került

16 évesen kirúgták az iskolából, ő pedig elkezdte építeni komikusi karrierjét, ekkoriban váltak csak igazán viszontagságossá a mindennapjaik: annyira elszegényedtek, hogy hajléktalanokká váltak, a család egyetlen tulajdonában lévő Volkswagen teherautóban kellett aludniuk.

jim carrey
Fotó: Aaron Rapoport / Getty Images Hungary

Már egészen fiatalon megmutatkozott, hogy mennyire jó humora van, így szülei folyamatosan bátorították. Különösen édesapja, aki annak ellenére, hogy minden erejével azon volt, hogy megküzdjön a napi betevőért, elkezdte esténként fellépésekre furikázni a fiát a város különböző klubjaiba. 

A debütálása a torontói Yuk Yuk’s nevű szórakozóhelyen volt, ám a fellépés nem ment túl jól, ugyanis a közönség lehurrogta a színpadról. Ez sem szegte kedvét, hiszen tudta, erre a pályára született. A Carrey család tagjai keményen dolgoztak, hogy újra tető kerülhessen a fejük fölé, amikor végre stabilizálódni látszódtak anyagilag, és ismét volt otthonuk, a színész újra nekifutott a stand upnak.

Ezúttal tarolt a színpadon, olyannyira imádta a közönség, hogy megkapta első felkérését, Rodney Dangerfield műsorát nyithatta meg, ami hatalmas elismerés volt az ifjú sztárnak.

Ezt követően különböző tévéműsorokban szerepelt, mint az An Evening at the Improv vagy a The Tonight Show, míg végül a filmezés irányába fordult. Az 1994-es Ace Ventura: Állati nyomozó című vígjáték repítette a csúcsra, hogy aztán olyan örök klasszikusokban szerepeljen, mint A maszk vagy a Dumb és Dumber.

A gumiarcú poénbomba 2016 után négy évig semmilyen produkcióban nem szerepelt, hogy a Showtime csatorna sikersorozatával, a Most nevess!-el térjen vissza a képernyőre, melynek ő az egyik producere is egyben.

Sztárok, akik szegények voltak régen

A sikert, a vagyont és a csillogást nem adják ingyen, de a kemény munka sok esetben kifizetődő. Vannak olyan hollywoodi sztárok, akik mélyszegénységből törtek a csúcsra, ezzel bebizonyították, hogy nincs lehetetlen, és ha hiszünk önmagunkban, valóra válthatjuk a legmerészebb álmainkat is

Ezt is szeretjük