Jill Biden tengerkék ruhában tündökölt: ilyen csinos volt férje beiktatásán
Joe és Jill Biden most már hivatalosan is az Egyesült Államok elnöki párja.

jill-és-joe-biden-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szerda nagy nap volt Joe Biden és családja számára, ugyanis lezajlott a beiktatása, ezzel hivatalosan is megkezdhette hivatalát az Amerikai Egyesült Államok 46. elnökeként. Az új first lady Jill Biden, míg az alelnök Kamala Harris lett.

Joe Biden és Jill Biden a Fehér Ház új elnöki párja

A Demokrata Párt nyertese, miután letette a szent esküt, beszédet mondott a beiktatásán, amelyben hangsúlyozta, hogy a demokrácia újból győzedelmeskedett. Optimizmusra és összefogásra buzdította az embereket, bár tisztában van vele, hogy jelenleg nehéz időkön megy keresztül a koronavírus miatt nemcsak Amerika, hanem az egész világ.

Ahogy előretekintünk a magunk sajátos, amerikai módján, merészen, nyughatatlanul, optimistán, látnunk kell azt a nemzetet, amellyé válhatunk, amellyé muszáj válnunk. (...) Egységben nagy dolgokat vihetünk véghez, fontos dolgokat. Helyrehozhatjuk a rosszat, munkát adhatunk az emberek kezébe, a gyerekeinket biztonságos iskolákban taníttathatjuk, legyőzhetjük a halálos vírust, jutalmazhatjuk a munkát, újraépíthetjük a középosztályt, mindenki számára elérhetővé tehetjük az egészségügyi ellátást, rassztól függetlenül is szolgáltathatunk igazságot, és lehetünk újra a jóért küzdő erő a világban - idézte szavait az Euronews.

Kiemelte, nemcsak azokért küzd majd, akik támogatták, hanem azokért is, akik ellene voltak. Hangsúlyozta, véget kell vetniük annak a polgárháborús légkörnek, ami jelenleg Amerikában van. Megígérte, hogy helyrehozza a szövetségi kapcsolataikat, és újra aktív kapcsolatot alakít ki a többi külföldi országgal. Köszönetet mondott elődjeinek, Bill Clintonnak, George Bushnak és Barack Obamának, hogy részt vettek a beiktatásán.

A ceremónián számtalan felvétel született, természetesen a first ladyre is sokan figyeltek, hiszen a divat rajongói imádják kielemezni, milyen szettekben mutatkoznak az elnökök feleségei. Jill Biden a kékre tette le a voksát, vélhetően nem véletlenül, hiszen ez a tudás, a bölcsesség, illetve az igazság színe is egyben.

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen csinos volt az újdonsült first lady a beiktatás napján.

Ezt is szeretjük