A Doktor House jóképű orvosába sok nő szerelmes volt: ennyit változott a 43 éves Jesse Spencer
Jesse Spencer a Doktor House után egy másik széria főszereplője lett, amit végül 2021-ben hagyott ott.

jesse-spencer-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A '80-as évek végétől lettek egyre népszerűbbek a kórházas sorozatok, az amerikai produkciók közül a legnépszerűbbek a Vészhelyzet, a Grace Klinika és a Doktor House volt.

Utóbbi produkció 2004 novemberében debütált a Fox csatornán, hazánkban a TV2 vetítette először, az első évadot 2006-ban láthatták a magyar nézők a csatornán. A népszerű széria 2012-ig futott, melynek köszönhetően több színész nagyobb népszerűségre tett szert, köztük volt Jesse Spencer is.

Jesse Spencer ennyit változott a Doktor House óta

A főszerepet Hugh Laurie alakította dr. Gregory House személyében. A  Princeton‑Plainsboro Egyetemi Kórház zseniális orvosa egy kész csapattal dolgozott együtt, közéjük tartozott dr. Robert Chase is, akinek szerepét Jesse Spencer kaparintotta meg. Ha kíváncsi vagy, mikor ismétlik az epizódokat, az alábbi dobozra kattintva tudsz tájékozódni.

Spencer csupán 25 esztendős volt, amikor hódító útjára indult a kórházas sorozata, akkoriban sok nő szívét megdobogtatta a képernyőn keresztül szőke tincseivel és kék szemeivel. Idén február 12-én ünnepelte 43. születésnapját. 

Jesse Spencer 2004-ben és napjainkban.
Jesse Spencer 2004-ben és napjainkban.
Fotó: Getty Images Hungary

Melbourne-ben született, érdekesség, hogy a családjában több orvos is van, édesapja, Rodney radiológus, bátyja, Tarney szemplasztikai sebész, Luke testvére ortopéd sebész, míg húga, Polly aneszteziológus.

Testvéreivel ellentétben a színészet vonzotta, 1994-ben beválogatták hazája egyik legnépszerűbb szappanoperájába, a Neighboursbe, amelyben szinte az összes ausztrál színész megfordult már, ki rövidebb, ki hosszabb ideig, még Kylie Mingoue és Chris Hemsworth is szerepeltek benne. Spencer Billy Kennedyt játszotta, de 2000-ben kiszállt a produkcióból. Ezután Hollywood felé kacsintgatott, 2001-ben az Olsen ikrek oldalán volt látható a Ketten a slamasztikában című filmben, 2003-ban a Nagydumás kiscsajokban játszott Kate Hudsonnel és Dakota Fanninggel. Egy évvel később jött a Doktor House.

Miután annak 2012-ben vége lett, a Lángoló Chicago című tűzoltós sorozat szereplője lett, Matthew Casey szerepét játszotta egészen 2021-ig, az ő kérésére kiírták karakterét a sorozatból, mert úgy érezte, itt az ideje más vizekre evezni, emellett több időt szeretett volna a szeretteivel együtt tölteni. Legközelebb a rajongók a Queer Fish in God's Waiting Room című rövidfilmben láthatják.

A színész a Lángoló Chicagóban tűzoltót alakított.
A színész a Lángoló Chicagóban tűzoltót alakított.
Fotó: Nbc / Getty Images Hungary

Ami a magánéletét illeti, a Doktor House szépségével, Jennifer Morrisonnal alkotott egy párt 2004 és 2007 között. Még el is jegyezték egymást, ám végül tönkrement a kapcsolatuk. Szakításuk után egy évvel a brit színésznő és énekesnő, Louise Griffiths lett a kedvese, de 2010-ben vége lett a szerelemnek. Ugyanebben az évben beleszeretett a brazil szörfösbe, Maya Gabeirába, akivel 2013-ig alkotott egy párt.

A nagy Ő 2014-ben jött el az életében:  Kali Woodruff Carr-ral 2020-ban házasodtak össze.

Hugh Laurie felesége

Cikkünkből megtudhatod, kit szeret Hugh Laurie, a Doktor House sztárja.

Ezt is szeretjük