A múmia Anck-Su-Namunjaként minden férfit megigézett: 50 évesen így néz ki Patricia Velasquez

Képeken mutatjuk, mennyit változtak A múmia című film szereplői 1999 óta.

múmia-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ókori Egyiptom fáraóinak rejtélyei, amelyeket a hieroglifák rejtenek el, sokak számára érdekfeszítő téma. A misztikummal és titkokkal teli világ a hollywoodi filmesek fantáziáját is megmozgatja, nem véletlen, hogy sok mű merítkezik a mitológiájából. 

A múmia című film szereplői egykor és most

Karl Freund rendező nemcsak inspiráció gyanánt használta ezt a világot, az eredeti, 1932-ben bemutatott A múmia című mozifilmjében egy létező, az ókori Egyiptomban élő polihisztor, Imhotep alakját elevenítette meg.

A fekete-fehér film sztoriját öltöztette új köntösbe Stephen Sommers 1999-ben Brendan Fraser és Rachel Weisz főszereplésével. Bár a kalandfilm forgatása a beszámolók szerint embert próbáló volt: 1998 májusában kezdtek dolgozni rajta a marokkói Marrákesben, és összesen 17 hétig vették fel az anyagokat szaharai körülmények között. A készítők valószínűleg visszatekintve úgy nyugtázzák, hogy megérte a sok verejték, hiszen az alkotásuk a mai napig elképesztően nagy népszerűségnek örvend. Magyarországon is imádják a nézők, erre a legjobb bizonyíték, hogy napjainkban is előszeretettel ismétlik hazánk csatornái. Ha érdekel, legközelebb hol és mikor lesz látható, kattints az alábbi képre.

A történet szerint Imhotep főpapot azért ítélik kárhozatra, mert tiltott szerelemre lobbant a fáraó szeretője, Anck-Su-Namun iránt. Az egzotikus szépségű csábítót a venezuelai származású modell, Patricia Velásquez keltette életre az első és a második, A múmia visszatér című filmben. Nem véletlen, hogy megkapta a nő szerepét, akiért egy férfi még azt is megkockáztatta, hogy elátkozzák, az akkor 28 esztendős színésznőt már keresett modellként válogatták be: olyan márkák foglalkoztatták, mint a Dolce & Gabbana, a Chanel vagy a Victoria’s Secret.

Képes összeállításunkban megnézheted, hogy fest 50 évesen A múmia-filmek Anck-Su-Namunja, valamint a többi szereplőt is láthatod akkor és most fotókon.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük