A múmia Anck-Su-Namunjaként minden férfit megigézett: 50 évesen így néz ki Patricia Velasquez
Képeken mutatjuk, mennyit változtak A múmia című film szereplői 1999 óta.

múmia-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ókori Egyiptom fáraóinak rejtélyei, amelyeket a hieroglifák rejtenek el, sokak számára érdekfeszítő téma. A misztikummal és titkokkal teli világ a hollywoodi filmesek fantáziáját is megmozgatja, nem véletlen, hogy sok mű merítkezik a mitológiájából. 

A múmia című film szereplői egykor és most

Karl Freund rendező nemcsak inspiráció gyanánt használta ezt a világot, az eredeti, 1932-ben bemutatott A múmia című mozifilmjében egy létező, az ókori Egyiptomban élő polihisztor, Imhotep alakját elevenítette meg.

A fekete-fehér film sztoriját öltöztette új köntösbe Stephen Sommers 1999-ben Brendan Fraser és Rachel Weisz főszereplésével. Bár a kalandfilm forgatása a beszámolók szerint embert próbáló volt: 1998 májusában kezdtek dolgozni rajta a marokkói Marrákesben, és összesen 17 hétig vették fel az anyagokat szaharai körülmények között. A készítők valószínűleg visszatekintve úgy nyugtázzák, hogy megérte a sok verejték, hiszen az alkotásuk a mai napig elképesztően nagy népszerűségnek örvend. Magyarországon is imádják a nézők, erre a legjobb bizonyíték, hogy napjainkban is előszeretettel ismétlik hazánk csatornái. Ha érdekel, legközelebb hol és mikor lesz látható, kattints az alábbi képre.

A történet szerint Imhotep főpapot azért ítélik kárhozatra, mert tiltott szerelemre lobbant a fáraó szeretője, Anck-Su-Namun iránt. Az egzotikus szépségű csábítót a venezuelai származású modell, Patricia Velásquez keltette életre az első és a második, A múmia visszatér című filmben. Nem véletlen, hogy megkapta a nő szerepét, akiért egy férfi még azt is megkockáztatta, hogy elátkozzák, az akkor 28 esztendős színésznőt már keresett modellként válogatták be: olyan márkák foglalkoztatták, mint a Dolce & Gabbana, a Chanel vagy a Victoria’s Secret.

Képes összeállításunkban megnézheted, hogy fest 50 évesen A múmia-filmek Anck-Su-Namunja, valamint a többi szereplőt is láthatod akkor és most fotókon.

Ezt is szeretjük