Jennifer Lopez nagyon másképp festett karrierje elején: ennyit változott közel 30 év alatt a sztár
A fiatal J. Lo szinte nem is hasonlít arra a ragyogó sztárra, akit ma már mindenki ismer világszerte.

jennifer-lopez-profi-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jennifer Lopez 1969-ben született New Yorkban egy nagy szegénységben élő Puerto Ricó-i család középső gyermekeként. Két lánytestvére van, nővére Leslie, húga Lynda. 

Szigorú katolikus neveltetést kapott, az iskolában táncolni tanult, valamint gyakran szerepelt a drámaszakkör színdarabjaiban. A világsztár egész családja imádta a zenét, a szülők állandóan arra bátorították a három lányt, hogy írjanak saját számokat, énekeljenek, táncoljanak. Ebben J. Lo volt a legtehetségesebb. 

Jennifer Lopez ennyit változott

Mindössze 18 éves volt, amikor otthagyta a főiskolai tanulmányait, hogy profi táncos lehessen. Az édesanyja emiatt úgy megharagudott rá, hogy elzavarta otthonról, a tánciskolában húzta meg magát nyolc hónapon át. 

Első komoly munkáját 1989-ben kapta, összesen öt hónapon át turnézott Európában a Golden Musicals of Broadway show-val. 1990-ben már MC Hammer zenei műsorában táncolhatott, nem sokkal később pedig a New Kids on the Block háttértáncosa lett. 

1991-ben kezdett színészetet tanulni, két évvel később már a színésznői karrierjét építette. Az én családom című, 1995-ben készült független filmben nyújtott alakításáért jelölték először komolyabb díjra. 1995-ben szerepelt a Pénzvonat című filmben, 1996-ban pedig Robin Williams mellett tűnt fel a Jack című produkcióban. 

 1997-ben ő kapta a Selena című életrajzi film címszerepét, így ő lett Hollywood történetében az első latin-amerikai színésznő, aki egy szerepével 1 millió dollárt keresett. 

Énekesnői karrierjét 1999-ben indította be, ekkor kezdett rátalálni a saját hangjára. Eleinte spanyol nyelven adta elő dalait, majd a nagyobb siker érdekében angolra váltott. A kétezres évek elejére már nem volt olyan, aki nem ismerte a nevét, stílusa minden értelemben, a zenében, a vásznon és a vörös szőnyegen is kiforrottá és könnyen beazonosíthatóvá vált. 

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen volt Jennifer Lopez fiatalon a dögös, bevállalós stílusa előtt! 

Cover-fotó: Profimedia

Ezt is szeretjük