A szökött, dubaji hercegnő már 19 évesen is gyönyörű volt: ritka fotókon Haya
Haya hercegnő álomszép volt fiatalon is.

haya-hercegnő-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Haya hercegnő nem mindennapi története pillanatok alatt szenzációvá vált még 2019-ben, a dubaji Mohamed bin Rasid Maktum sejk hatodik felesége akkor azért kapott nagyobb figyelmet a médiában, mert kivett a családi kasszából 11,2 milliárd forint értékű összeget, majd két gyermekével, Jalilával és Zayeddel megszökött. Mindezt azután tette, miután megtudta, hogy férje az idősebb lányát, Latifát erőszakkal visszahozatta Indiából Dubajba

Az utolsó információk szerint Haya a mai napig Londonban bujkál gyermekeivel volt férje elől, hivatalos Instagramját még használja, májusban is posztolt, de saját magáról nem készít képeket. A nyilvánosság előtt utoljára 2020 februárjában jelent meg, a bíróságra sietett, ugyanis akkor azért harcolt, hogy megszerezze a gyerekei felügyeleti jogát. A londoni Legfelsőbb Bíróságon elmondta, attól tart, hogy volt férje elrabolja két gyermekét, visszaviszi őket az arab államba, és megakadályozza, hogy soha többé ne láthassa őket, írta meg a Reuters. Akkor a brit bíró úgy ítélte meg, hogy Mohammed megfélemlítési akciót szervezett Haya ellen. A sejk ügyvédei tagadták a vádjait.

Ilyen szép volt Haya hercegnő fiatalon

Haya hercegnő 1974. május 3-án látta meg a napvilágot Husszein jordán király és harmadik felesége, Alia királyné lányaként. Sajnos édesanyját nagyon fiatalon elveszítette, az asszony helikopter-balesetben hunyt el. Az apja és negyedik felesége, Noor királyné Angliában taníttatta, a Badminton magániskola tanulója lett 1985-ben, majd a Bryanston Iskolába járt. 1993-ban, 19 évesen tovább folytatta a tanulást, a neves Oxford Egyetemen végzett filozófia, politika és gazdaság szakon.

A lovaglás is nagy szenvedélye volt fiatal korában, 1992-ben bronzérmet szerzett a hetedik alkalommal megrendezett Pan Arab Gamesen, ami az arab országok olimpiájának is tekinthető, 1993-ban pedig az év sportolójának kiáltották ki hazájában. Írországban és Németországban is edzett, hogy felkészüljön a 2000-es évi olimpiára, amit abban az évben az ausztrál Sydney-ben rendeztek meg. 

Nemcsak okos, szorgalmas és sportos volt, hanem gyönyörű is. Képes összeállításunkban megnézheted Haya hercegnő fiatalkori fotóit.

Ezt is szeretjük