Ő Kim Dzsongun ritkán látott felesége: Ri Szoldzsu népszerű énekesnő volt, mielőtt összeházasodtak
Kim Dzsongun és Ri Szoldzsu 2012-be jelentek meg legelőször a nyilvánosság előtt.

kim-dzsongun-felesége-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kim Dzsongun 2011 óta Észak-Korea vezetője, szinte nincs ember a világon, aki ne hallotta volna már a diktátor nevét. Bár az interneten fellelhetőek információmorzsák a személyéről, mégsem a nagy nyilvánosság előtt éli az életét, így egyfajta titokzatosság jellemző rá, sőt, 2020-ban annyira eltűnt, hogy a halálhírét terjesztették, ám végül ez hamis hír volt. A felesége, Ri Szoldzsu még nála is titokzatosabb személy.

Kim Dzsongun és ritkán látott felesége

Ri Szoldzsu csak ritkán jelenik meg férje oldalán, sőt, 2020-ban egyáltalán nem láthattuk, a sajtó már azt pedzegette, lehet, hogy várandós, ám csak a koronavírus miatt tűnt el, idén februárban egy koncerten jelent meg együtt Kim Dzsongunnal. A róluk készült képet az alábbi Instagram-posztban láthatod.

De mégis ki ez a nő, akit oltár elé vezetett a diktátor? Ri Szoldzsuról 2012-ben hallhattunk legelőször, akkor, júliusban jelentették be, hogy ő Kim Dzsongun felesége. Mielőtt a frigyüket hivatalosan is megerősítették volna, csak egy misztikus nőként hivatkoztak rá, ugyanis több nyilvános eseményen megjelent a férfi oldalán, írta meg a Business Insider.

A megismerkedésükről többféle információ kering a neten: az egyik verzió szerint Dzsongun édesapja, Kim Dzsongil nézte ki Szoldzsut a gyermekének, a nőt pedig lényegében rákényszerítették, hogy a diktátor felesége legyen, a frigyüket 2009-ben tartották meg. Egy másik verzió alapján viszont pont a diktátor nézte ki magának a bájos énekesnőt egy koncertjén, ugyanis a nő az esküvőjük előtt a zeneiparban kereste a kenyerét.

Bár Észak-Koreában szigorú szabályok között élnek az emberek, ez nem azt jelenti, hogy náluk ne léteznének zenészek, a Koreai Néphadsereg kórusai mellett több könnyűzenei előadó és csapat működik, közülük a legnépszerűbb a Morambong Band. Ám az együttesek tagjait is a diktátor választja ki, illetve szigorúan monitorozza a tevékenységüket. Nem mellesleg ezeknek a zenekaroknak és énekeseknek a kizárólagos célcsoportja a helybéli lakosság, ezzel szemben a dél-koreai zeneipar a nyugati piacot is megcélozza, sőt, az elmúlt években a k-pop csapatok, mint például a BTS fiúzenekar vagy a Blackpink lánycsapat sosem tapasztalt sikereket ért el világszerte. Viszont a dél-koreai idoloknak is szigorú szabályok szerint kell élniük, csak őket a kiadójuk tartja kontroll alatt, nem pedig az országuk vezetője.

Mivel Ri Szoldzsu a zeneiparban dolgozott, így Dzsongun emberei próbálják eltüntetni a munkásságát, például a kiadott CD-it is betiltatták, persze ettől függetlenül az interneten ugyanúgy fellelhetőek a fellépéseiről készült videók.

Az életkorát sem lehet tudni: a születési évét 1985 és 1989 között tippelik, ám sok híroldal 1989-et ír. Elit családból származik, édesapja professzor, édesanyja a nőgyógyászati osztály vezetője. Bármennyire is jó családból jött, mégsem tarthatja a kapcsolatot velük, mióta a diktátor felesége lett. A külföldi sajtó úgy tudja, három gyermeket szült a diktátornak, de róluk sincs túl sok információ. A legelső gyermekük fiú lett, aki 2010-ben látta meg a napvilágot, lányuk 2013-ban született. A legkisebb 2017 februárjában érkezett. Dennis Rodman egykori sztárkosaras jó barátságot ápol Kim Dzsongunnal, a The Guardiannek így nyilatkozott 2013-ban róluk:

- A kezemben fogtam a kis Ju Ae-t és Ri asszonnyal is beszélgettem. Kim jó édesapa, és gyönyörű családja van.

Képes összeállításunkban további felvételeket láthatsz Kim Dzsongun feleségéről.

Ezt is szeretjük