Ő Angela Merkel ritkán látott férje: fotókon a világhírű politikusok házastársai

Mutatjuk a politikusokat és házastársaikat.

angela-merkel-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Angela Merkel a világ egyik legbefolyásosabb nője jelenleg, 2005 óta Németország kancellárja, azonban már nem sokáig, ugyanis még idén visszavonul, nem hajlandó politikai képviselőként sem tovább tevékenykedni. Az országban a választásokat a tervek szerint idén szeptember 26-án tartják meg. Az elmúlt 16 évben egyik legnagyobb támogatója a férje volt, Joachim Sauer.

Politikusok és házastársaik

Vannak politikusok, akik gyakran megjelennek a nyilvánosság előtt a házastársukkal, mások viszont sokkal ritkábban teszik ezt meg. Angela Merkel és kvantumkémikus professzor férje az utóbbi tábort erősíti. Sauer előtt élt már házasságban, ám Ulrich Merkeltől öt év után vált el, a kapcsolatukról és a válásukról részletesebben ide kattintva olvashatsz.

A '80-as években szeretett bele Sauerbe, majd 1998-ban összekötötték az életüket, bár nem sokat nyilatkoznak a magánéletükről, az köztudott róluk, hogy szeretnek kirándulni, a nyári időszakban gyakran fotózzák le őket túrázás közben. Uckermarkban van a nyaralójuk, oda szeretnek kettesben elvonulni. Bár a politikusnő már a nyugdíjas éveire készül, a 71 éves Sauer még nem áll készen arra, hogy abbahagyja a munkát, írta meg a Gala magazin. A berlini Humboldt Egyetemen, ahol dolgozik, bejelentették, hogy 2022 végéig még biztosan az intézmény munkatársa marad.

Képes összeállításunkban politikusok házastársairól nézegethetsz fotókat. Törökország, Kanada és Szlovákia vezetőjének is láthatod a hitvesét.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük