Ő Angela Merkel ritkán látott férje: fotókon a világhírű politikusok házastársai
Mutatjuk a politikusokat és házastársaikat.

angela-merkel-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Angela Merkel a világ egyik legbefolyásosabb nője jelenleg, 2005 óta Németország kancellárja, azonban már nem sokáig, ugyanis még idén visszavonul, nem hajlandó politikai képviselőként sem tovább tevékenykedni. Az országban a választásokat a tervek szerint idén szeptember 26-án tartják meg. Az elmúlt 16 évben egyik legnagyobb támogatója a férje volt, Joachim Sauer.

Politikusok és házastársaik

Vannak politikusok, akik gyakran megjelennek a nyilvánosság előtt a házastársukkal, mások viszont sokkal ritkábban teszik ezt meg. Angela Merkel és kvantumkémikus professzor férje az utóbbi tábort erősíti. Sauer előtt élt már házasságban, ám Ulrich Merkeltől öt év után vált el, a kapcsolatukról és a válásukról részletesebben ide kattintva olvashatsz.

A '80-as években szeretett bele Sauerbe, majd 1998-ban összekötötték az életüket, bár nem sokat nyilatkoznak a magánéletükről, az köztudott róluk, hogy szeretnek kirándulni, a nyári időszakban gyakran fotózzák le őket túrázás közben. Uckermarkban van a nyaralójuk, oda szeretnek kettesben elvonulni. Bár a politikusnő már a nyugdíjas éveire készül, a 71 éves Sauer még nem áll készen arra, hogy abbahagyja a munkát, írta meg a Gala magazin. A berlini Humboldt Egyetemen, ahol dolgozik, bejelentették, hogy 2022 végéig még biztosan az intézmény munkatársa marad.

Képes összeállításunkban politikusok házastársairól nézegethetsz fotókat. Törökország, Kanada és Szlovákia vezetőjének is láthatod a hitvesét.

Ezt is szeretjük