Harry herceg ezt nagyon elbaltázta Meghan hercegnénél: ő is tehet arról, hogy vissza kellett vonulniuk
Harry hercegnek meg kellett volna fogadnia Vilmos tanácsát.

harry-és-meghan-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor Harry herceg és Meghan hercegné 2020 januárjában bejelentették, hogy visszalépnek a magas rangú szerepkörükből a királyi családban, illetve anyagilag függetlenné válnak, a brit sajtóban egyből Megxitként utaltak a visszavonulásukra, amit a Meghan és az exit, azaz a kilépés szavakból alkottak meg. 2020 márciusában elvégezték utolsó hivatalos feladataikat, azóta már nem képviselik a koronát. A kaliforniai Montecitóban élnek kisfiukkal, Archie-val, ráadásul hamarosan bővül a családjuk, kislányukat a nyár elejére várják.

 A visszavonulásuk nem zajlott le botránymentesen, sőt a családtagok nagyon haragudtak Harryékre, Károly herceg még a telefont sem vette fel sokáig a fiának, Vilmos herceg úgy érezte, öccse cserbenhagyta őt és a királynőt. Erzsébet viszont tiszteletben tartotta és elfogadta egyik kedvenc unokája és neje döntését. Harry és Meghan élete a mai napig foglalkoztatja a rajongókat, nem csoda, hogy Oprah Winfrey is felkérte őket egy interjúra, nos, a beszélgetésük szintén hatalmas botrányba torkollott, mivel a hercegi pár az egyik családtagot rasszizmussal vádolta meg. A Page Sixnek Robert Jobson, a család egyik hivatalos életrajzírója mondta el, mégis mi volt az a nagy hiba, ami idáig vezetett.

A Megxit-katasztrófa főleg Harry herceg hibája a királyi család szakértője szerint

A rajongók véleménye megoszlik Sussex hercegéről és hercegnéjéről, sokan bátornak tartják őket, és úgy vélik, jól tették, hogy otthagyták a monarchiát, ráadásul így szabadabbá és boldogabbá váltak, és ez a fő lényeg. Mások viszont katasztrófának gondolják a döntésüket, hiszen az eljegyzésükkor Markle-nek tisztában kellett lennie azzal, mit is vállal, nem mellesleg, amikor 2018 májusában kimondta az igent, nemcsak Harryvel, hanem a királyi családdal is házasságot kötött. 

GettyImages-1005732480
Fotó: Karwai Tang / Getty Images Hungary

Amikor még csak jegyesek voltak, a sajtóban is viszonylag pozitív hírek jelentek meg a herceg választottjáról, egyedül féltestvérei, Samantha Grant és ifjabb Thomas Markle tüntette fel őt negatív színben, már akkor azt állították róla, hogy mióta összejött Harryvel, mindenkit kizárt az életéből, még az apjukat is. Emellett édesapja, Thomas Markle botrányos viselkedésétől volt hangos a sajtó. Az esküvőjük után a palota bennfentesei teregették ki róla a szennyest, állítólag hajnali négy órakor már e-mailekkel bombázta a beosztottjait, többen felmondtak körülötte.

Olyan írások is megjelentek, amik arról szóltak, hogy megríkatta Katalin hercegnét, Meghan ezt az Oprah-interjújában tagadta, szerinte ez pont fordítva történt. Sőt, ez volt az első olyan momentum, amikor nagyot csalódott a palota dolgozóiban, ugyanis semmilyen közleményt nem adtak ki a cikk megjelenése után, hogy tisztázzák a nevét. A hercegi párt azért is szapulták, mert Vilmosékkal megromlott Harry viszonya, még a Kensington-palotából is elköltöztek Frogmore Cottage-ba. Mivel a két testvér kapcsolata mindig is idilli és roppant szoros volt, Meghant kiáltották ki bűnbaknak, aki képes volt a férjét a családja ellen fordítani.

A sok negatív írás a hercegné lelki állapotára is negatív hatással volt, 2019 őszén több brit lapot bepereltek Harryvel, emellett Meghan az afrikai útjuk során készült beszélgetésben vallotta be könnyes szemekkel, hogy nincs jól. Többek szerint ez a két momentum volt az előszele a Megxitnek. Robert Jobson véleménye szerint azonban nem szabad mindent az egykori színésznőre kenni. Harry hercegnek is benne van a keze abban, hogy megtörtént a Megxit.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Mindketten hibásak a történtekért, de főleg Harry vétett óriásit, mert nem magyarázta el rendesen Meghannak, mivel jár, ha beházasodik valaki a királyi családba. Bár nem ő a legélesebb eszű srác, de talán nem is akarta elmagyarázni a dolgokat. Nehéz a királyi család dolgozójának lenni, persze az emberek ennek pont az ellenkezőjét gondolják, de nincs igazuk. Nem olyan elbűvölő, ahogy az egy kívülállónak tűnhet, talán pont ezt nem kedvelte ebben az életvitelben Meghan - fogalmazta a szakértő, aki több családtagról is írt már könyvet, például Vilmosról és Katalinról, Dianáról, Károlyról, Harryről, illetve a Fülöpről írt könyve május 13-án kerül a boltok polcaira Angliában.

Érdekesség, hogy Vilmos herceg pont arra figyelmeztette az öccsét, hogy ne siesse el az esküvőt Meghannal, helyette várjanak még egy kicsit, és hagyjon a lánynak több időt beleszokni a királyi családba. Nem mellesleg az ő esetükben itt van még a sajtó nagy érdeklődése is, aminek kezelését nem egyik percről a másikra tanulja meg az ember.

Cambridge hercege is lényegében évekig tesztelte Katalin hercegnét, és nyolc év járás után kérte csak meg a kezét. Édesapja és édesanyja, Károly herceg és Diana hercegnő hibájából pont azt tanulta meg, jobb ha a szerelmével több évet együtt van, és kitapasztalja, tényleg jó párost alkotnak-e, illetve választottja elég erős karakter ahhoz, hogy jól kezelje a ránehezedő terhet ahelyett, hogy rövid járás után máris kimondanák az igent. 

Harry és Meghan botrányos Oprah-interjúját idén márciusban mutatták be.
Harry és Meghan botrányos Oprah-interjúját idén márciusban mutatták be.
Fotó: Handout / Getty Images Hungary

Persze Jobson nem ad teljes felmentést Meghannak. Véleménye szerint a hercegné nem fektetett bele elegendő energiát, hogy beilleszkedjen a családba, sokkal érdeklődőbb is lehetett volna feléjük.

Az mindig az emberen múlik, elvégzi-e megfelelően a házi feladatát, mielőtt beházasodik egy tekintélyes családba.

Jobson azt is megjegyezte, Markle-t Samantha Cohen, a királynő személyes csapatának tagja tanította meg, mit szabad, és mit nem szabad csinálnia hercegnéként, átvették az összes létező protokollszabályt, ami a brit királyi családra érvényes. Úgy véli, Meghannal nem értették meg, hogy a trónöröklési rend igenis sokat számít a királyi családban.

- Amikor meglátta, hogy Vilmos és Katalin az első számú pár, valószínűleg nem értette meg, miért. Úgy vélte, ők tudnák ezt jobban is csinálni, így elkezdett reklámot csinálni a királyi családból, nos, ez viszont nem elfogadható - mondta a szakértő, utalva rá, mélyen elítéli, hogy Harry és Meghan 25 millió dollárt érő szerződést kötött a Spotify-jal, illetve a Netflixszel is megegyeztek.

Vilmos és Katalin tízéves házasok

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű párt alkot Vilmos herceg és Katalin hercegné.

Ezt is szeretjük