Harry és Meghan ebbe a kastélyba akartak költözni: a királynő emiatt tiltotta meg
Harry herceg és Meghan hercegné a közös életüket eleinte a windsori kastélyban képzelték el.

harry-meghan-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Harry herceg és Meghan hercegné ma már az Egyesült Államokban élnek, a legutóbbi hírek arról szóltak, azt tervezik, hogy eladják a montecitói álomotthonukat, ugyanis nem teljesen elégedettek a ház elhelyezkedésével. Persze ugyanúgy maradnának Montecitóban, azonban a város egy másik részére költöznének a gyerekekkel, Archie-val és Lilibet Dianával. 

A házaspár számára a költözés nem is olyan idegen, hiszen amikor még a brit királyi család dolgozó tagjai voltak, először a Kensington-palotában éltek, ahol Vilmos és Katalin szomszédai voltak, majd 2019-ben a windsori Frogmore Cottage lett az új otthonuk. Érdekesség, hogy legelső körben a házaspár nem Vilmosék szomszédságában akart élni, ám Erzsébet királynő keresztülhúzta a számításaikat, írta meg a The Times.

Harry herceg és Meghan hercegné valójában máshol akartak lakni

A 2018. májusi esküvőjük előtt Erzsébet királynőnek azt javasolták, mi lenne, ha a windsori kastélyban telepedhetnének majd le a lagzijuk után. 

A windsori kastélyt nézte ki Harry és Meghan.
A windsori kastélyt nézte ki Harry és Meghan.
Fotó: Bruno Vincent / Getty Images Hungary

- A párról úgy tartják, hogy először a windsori kastélyhoz húzott a szívük, és feltehetően megkérdezték a királynőt, hogy a házasságuk után szabaddá válhatna egy része a számukra - fogalmazta a cikk újságírója a palotai forrása alapján.

Erzsébet királynő, akinek szintén a Buckingham-palota mellett a windsori kastély az otthona, visszautasította az unokája és választottja kérését. Hugo Vickers, a család életrajzírója elmondta, hogy mi miatt döntött így az uralkodónő.

- Nem teljesen helyénvaló, hogy egy fiatal család éljen ott - fogalmazta.

GettyImages-1052801072
Fotó: Pool / Getty Images Hungary

A windsori kastély a királyi család egyik legfontosabb rezidenciája, számos uralkodó lakott itt, I. Henrik angol király volt a legelső, aki 1100-tól 1135-ig volt a trónon, és nemcsak a kastélyban élt, hanem ezt a helyet választotta esküvője helyszínéül, de Viktória királynőnek is ez volt a fő rezidenciája, a 2. világháború alatt pedig VI. György király a családjával ebben a kastélyban hajtotta álomra a fejét minden egyes nap. Mióta kirobbant a világjárvány, azóta ez az épület vált Erzsébet királynő főhadiszállásává, nem mellesleg az állami fogadásokat és a bankettjeit gyakran itt rendezi meg, nem mindig a Buckingham-palotában vendégeli meg a meghívottakat.

Még a trónörökös Károly herceg sem egy kastélyban él, hanem a Clarence House-ban, ami a londoni Westminsterben épült fel. Így érthető, hogy a királynő nem szerette volna, ha Harry és Meghan egy olyan helyen élnének, ahol eddig csak uralkodók laktak. Ez nem összeegyeztethető, ráadásul úgy, hogy a trónöröklődési sorrendben Károly és Diana kisebbik fia a hatodik.

Ettől függetlenül a sussexiek a kastélyhoz tartozó Szent György-kápolnában kötötték össze az életüket.

Katalin hercegné édesanyja, Carole

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen csinos Carole Middleton.

Ezt is szeretjük