Harry és Meghan Obamáéknál is kihúzta a gyufát: a volt amerikai elnök szülinapján sem vehettek részt
Harry herceg és Meghan hercegné Obamáék előtt is leírták magukat a viselkedésükkel.

obama-vs-harry-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor még Barack Obama volt az Amerikai Egyesült Államok elnöke, remek kapcsolatot épített ki a brit királyi családdal, Erzsébet királynő, Vilmos herceg és Katalin hercegné, illetve Harry herceg is tárt karokkal várta a palotába az akkori elnököt és a first ladyt, Michelle Obamát.

A politikus még Harry Invictus Games játékát is támogatta, amit sérült katonáknak és veteránoknak rendeznek meg minden évben. Sőt, miután Meghan hercegné bekerült a képbe, ő is egyre jobb viszonyt épített ki Michelle-lel, 2018 decemberében a London Southbank Centre-ben találkoztak, ahol a nők edukációjáról beszélgettek egy jót. Sokan arra számítottak, hogy Obama 60. születésnapi partijára is meghívást kap a hercegi pár, ám ez elmaradt, írta meg a The Daily Mail és a The Sun. A brit újságírók kiderítették, okkal nem kerültek fel a sussexiek a vendéglistára.

Obamáék ezért haragudtak meg Harry hercegékre

A The Sun megtudta, Meghannak nagy álma volt, hogy részt vegyen a születésnapi partin, amire összesen 475 vendéget hívtak meg Obamáék végül, olyan világsztárokkal ünnepelt együtt a volt elnök és családja, mint például George Clooney, Beyoncé és Jay-Z, Steven Spielberg, Bruce Springsteen vagy éppen Bradley Cooper. Eredetileg több embert invitáltak volna meg, de a Covid-szabályok miatt létszámot csökkentettek, ám a hercegi pár még az eredeti listára sem fért fel.

Barack Obama és Harry herceg régen nagyon jó kapcsolatot ápoltak egymással.
Barack Obama és Harry herceg régen nagyon jó kapcsolatot ápoltak egymással.
Fotó: Chris Jackson / Getty Images Hungary

- Annak ellenére, hogy Obamáék nem vettek részt a sussexiek esküvőjén 2018-ban, úgy gondolta mindenki, hogy a kaliforniai székhelyű házaspár majd ott lesz Obama 60. szülinapján prominens haladókként és az amerikai nagyvárosi liberális elit újdonsült tagjaiként. Azonban az Obama házaspárnak nem tetszett, hogy Harry megtámadta a családját a Meghannal adott Oprah-interjújukban, még márciusban - magyarázta Camilla Tominey, a királyi család szakértője.

A nő úgy tudja, a volt elnök és felesége számára a család szent és sérthetetlen, ráadásul nagyon tisztelik Erzsébet királynőt, pont emiatt orroltak meg Harryékre. Amikor még tavasszal lement a botrányos interjú, Michelle Obama véleményét is kikérték erről, akkor ezt nyilatkozta az Access Hollywoodnak:

A család fontosságára gondolok, és csak imádkozom, hogy idővel eljön a megbocsátás, a megvilágosodás, a szeretet és a megoldás ideje. Szerintem nincs fontosabb a családnál - fogalmazta akkor az egykori first lady.

Obamáéknak nem tetszett, ahogy Harry és Meghan a királyi családot támadta az Oprah-interjúban.
Obamáéknak nem tetszett, ahogy Harry és Meghan a királyi családot támadta az Oprah-interjúban.
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

A szakértő szerint Obamáék azért sem akarnak Meghanékkal barátkozni, mert félnek attól, hogy ez negatív visszhangot generálna a sajtóban. Nem mellesleg jó viszonyt ápolnak a királynővel és Vilmos hercegékkel.

- Azt hiszem, érzik, hogy Harry és Meghan helyzete csak egyre keserűbbé válik - ezt már Angela Levin, a család életrajzírója mondta a The Sunnak.

Obamáék otthona

Képes összeállításunkban megnézheted, hol él Barack és Michelle Obama.

Ezt is szeretjük