Harry és Meghan kislányának neve miatt kitört a botrány: a herceg perrel fenyegetőzött
Harry herceg és Meghan hercegné igenis egyeztetett a királynővel kislányuk nevéről.

harry meg cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Harry herceg és Meghan hercegné kislánya június 4-én, pénteken született meg, a kis Lilibet Diana érkezésének az egész család örült, még a királyi család tagjai is posztoltak jókívánságokat Instagram-oldalaikra.

A Lilibet Erzsébet királynő gyerekkori beceneve volt, emellett Fülöp herceg is így nevezte az uralkodónőt később. A Dianát az 1997-ben elhunyt hercegnő után kapta. Az emberek vegyesen vélekedtek a kislány nevéről, sokak szerint aranyos húzás volt Harryéktől, hogy így tisztelegtek a királyi család tagjai előtt, mások tiszteletlennek tartották ezt a gesztusukat. Bár még egy hetes sincs a csöppség, de a neve miatt máris hatalmas botrány tört ki.

Harry herceg megorrolt a BBC-re

A BBC tegnap megjelentetett egy cikket, ami arról szólt, hogy a hercegi pár nem kért engedélyt a királynőtől azért, hogy használhassák a Lilibet nevet, ezt egy palotai forrásra hivatkozva írták meg. Hazánkban is több oldal leközölte ezt a hírt, ám Harry szerint ez egy óriási hazugság, még egy közleményt is kiadott, amelyben tagadta az angol híroldal állításait.

GettyImages-1082205152
Fotó: Richard Martin-Roberts / Getty Images Hungary

A herceg már perrel fenyegetőzött, írta meg a The Daily Mail. Az ügyvédeivel karöltve megfogalmazott egy közleményt, amelyben tagadta azt, hogy nem jelezték Erzsébet királynőnek, hogyan szeretnék elnevezni a lányukat. Kifejtették, hamis és rágalmazó a BBC cikke, amit egy híroldalnak sem lenne szabad átvenni.

- A herceg a születés bejelentését megelőzően beszélt családjával, sőt, a nagymamája volt az első, akit felhívott. A beszélgetés során megosztotta vele, hogy lányukat Lilibetnek szeretnék elnevezni a királynő tiszteletére. Ha nem támogatta volna ezt, nem használták volna a nevet - állt a közleményben.

A BBC-nél nem törölték a cikket, sőt, még a címet sem írták át, azonban az írásukat kiegészítették a közleménnyel. A The Daily Mail ebből arra következtetett, hogy ebben a szituációban mindkét fél úgy érzi, hogy neki van igaza, nem pedig a másiknak.

GettyImages-976311824
Fotó: Max Mumby/Indigo / Getty Images Hungary

A Buckingham-palota a botránnyal kapcsolatban nem adott ki közleményt, így az ő álláspontjuk nem derült ki ezzel kapcsolatban. Az viszont tény, hogy Harry hercegék és a királyi család viszonya újból javulni kezdett, miután megszületett a lányuk. Az elmúlt hónapokban a botrányos interjúk csak elmérgesítették a viszonyukat, hiszen Harry több bántó dolgot mondott, ott volt márciusban a rasszizmus vádja, majd májusban édesapja és a nagyszülei nevelési stílusát bírálta, szerinte Károly azért volt olyan távolságtartó apuka vele, mert őt is így nevelte Erzsébet királynő és Fülöp herceg.

Lilibetet videóhívás keretében először Erzsébet királynőnek mutatták meg, sőt, amióta a pici megszületett, azóta Wales hercege rendszeresen tartja a kapcsolatot fiával telefonon. A rajongók csak reménykedni tudnak abban, hogy végleg elássák a csatabárdot, és túljutnak a múlt fájdalmain. Harry pár hét múlva visszatér Angliába, hiszen Diana hercegnő 60. születésnapja alkalmából felavatnak egy róla készült szobrot a Kensington-palotában, valószínűleg pár napot eltölt majd a családjával, a királynővel kettesben ebédelnek, akkor lesz idő, hogy tisztázzák a félreértéseket.

Diana hercegnő bosszúruhája

Képes összeállításunkban megnézheted a hercegnő legmerészebb ruháit.

Ezt is szeretjük