Erzsébet királynő békülni akar Harryvel és Meghannal: nagylelkű gesztust tett
Erzsébet királynő békejobbot nyújtott Harrynek és Meghannak.

erzsébet-meghan-harry-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Harry herceg és Meghan hercegné kapcsolata a királyi családdal jelenleg nem a legideálisabb, hiszen egész tavasszal a botrányos kijelentéseikkel uralták a világsajtót. A márciusi Oprah-interjúban rasszizmussal vádolták meg az egyik családtagot, nem mellesleg kijelentették, mennyire nem voltak támogatóak velük, ezért is léptek vissza 2020-ban, és kezdtek új életet Amerikában. Katalin hercegné megríkatta Meghant, illetve szerintük Károly herceg és Vilmos herceg is csapdában élnek.

Májusban Harry apja, illetve a nagyszülei szigorú és távolságtartó nevelési stílusát bírálta, emellett elmondta, már Diana temetésén arra vágyott, hogy ne legyen a királyi család tagja, illetve már huszonévesen azt tervezgette, hogy többé nem képviseli a koronát. Az uralkodónő sok munkát adott neki, de teljesen kiégett, sőt szerinte a családja nem segített az öngyilkosságot fontolgató Meghan hercegnén sem. Ez a sok kijelentés érthetően megbántotta a családtagokat, Erzsébet királynő úgy érezte, unokája megvezette, ugyanis Harry mesélt arról, hogy majd Oprah-val készít egy dokumentumsorozatot, de úgy adta elő neki, hogy az a veterán katonák mentális egészségéről szól majd, nem pedig arról, hogy a herceg kiteregeti a szennyest a saját szeretteiről. Ettől függetlenül az uralkodónő békejobbot nyújtott a hercegi párnak, írta meg a The Daily Mail.

Erzsébet királynő békülni akar

Richard Eden, a királyi család egyik bennfentes újságírója megtudta egy udvaronctól, hogy a királynő meghívta Harryt egy ebédre, ugyanis a herceg pár hét múlva visszatér Angliába, hogy részt vegyen a Diana hercegnő 60. születésnapja alkalmából elkészített szobor avatóján.

GettyImages-1150304324
Fotó: Pool/Max Mumby / Getty Images Hungary

- Ez egy tipikusan nagylelkű gesztusnak számít a királynőtől, az ebéd lehetőséget nyújt számukra, hogy átbeszéljék a problémáikat - fogalmazta.

Ezt a meghívást már a kis Lilibet Diana érkezése előtt eltervezte a királynő, aki tényleg azt  szeretné, ha Harryvel és Meghannal rendeznék a kapcsolatukat. Az ebéden csak Sussex hercege lesz jelen, Meghan a kétéves Archie-val és újszülött lányukkal Montecitóban marad.

A cikk az ajánló után folytatódik

Több mint egy év után ez lesz az első alkalom, hogy személyesen és kettesben tölthetnek el egymással némi időt, bár találkoztak Fülöp herceg temetésén, ám akkor Harry csak az apjával és a testvérével vonult el, hogy zárt ajtók mögött beszélgessenek.

Nemcsak a királynő, hanem láthatóan Harryék is rendezni akarják a kapcsolatukat a királyi családdal. Június 2-án megírtuk, hogy Meghan már rászólt a férjére, hogy álljon le az interjúkkal, és ne szidja a családját ország-világ előtt. A bennfentes szerint azért is kérte ezt, mert nem szeretné, ha annyira berágnának rájuk, hogy a végén már nem lehetnek többé Sussex hercege és hercegnéje.

GettyImages-995578182
Fotó: Chris Jackson / Getty Images Hungary

Nem mellesleg kislányukat is a királynőről és Diana hercegnőről nevezték el, ami szintén arra utal, hogy tiszta lappal szeretnék kezdeni ezt az új szakaszt az életükben. Bár kaptak hideget-meleget, egyesek szerint nem volt elegáns gesztus ez tőlük, ugyanis Erzsébet gyerekkori beceneve, a Lilibet egy elég privát becézés volt. Kiskorában mindenki így hívta a környezetében, felnőttként viszont elsősorban férje, Fülöp herceg nevezte így. Mások viszont pont fordítva gondolják, szerintük ez egy kedves gesztus volt tőlük, sőt a Lilibettel az áprilisban elhunyt Edinburgh hercege előtt is lerótták a tiszteletüket.

- Gyanítom, Harry és Meghan rájöttek, hogy túllőttek a célon kritikáikkal az elmúlt hónapokban, és leesett nekik, hogy mély bántalmat okoztak a királynőnek és a többieknek is - fogalmazta a The Sunnak Philip Dampier, a család életrajzírója.

Harry júliusi visszatérése biztosan új fordulatot hoz majd náluk, remélhetőleg Erzsébettel sikerül lerendezniük a nézeteltéréseiket, emellett a herceg újra közelebb kerül édesapjához és a bátyjához is. 

Diana hercegnő Budapesten

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen elegáns volt Diana, amikor Magyarországon járt.

Ezt is szeretjük