Harry kitálalt Károly hercegről és a királyi családról: már 20 évesen vissza akart vonulni
Harry herceg újabb botrányos interjút adott.

harry-herceg-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Harry herceg és Meghan hercegné élete végérvényesen megváltozott, amikor 2020-ban visszavonultak a királyi család magas beosztású tagjaiként, anyagilag függetlenné váltak, majd az Amerikai Egyesült Államokban kezdtek új életet. A döntésük megosztotta az embereket, egyesek maximálisan kiálltak mellettük, és úgy vélték, joguk van azt kezdeni az életükkel, amit csak akarnak, főleg ennyi támadás és bántás után, amit a brit bulvársajtótól kaptak előtte.

Mások viszont teljesen felháborodtak a döntésükön, hiszen úgy vélték, nekik az a fő dolguk, hogy szolgálják Erzsébet királynőt, és képviseljék a koronát. Az embereket azóta is foglalkoztatja, miért vonultak vissza, erre meg is adták a választ a márciusban megjelent Oprah-interjúban, Harry röviden úgy fogalmazott, kevés támogatást és megértést kaptak a családtagjaiktól. A beszélgetés óriási port kavart a világon, ám a herceg egy újabb interjúban teregette ki a szennyest.

Harry herceg kitálalt Károly hercegről és a királyi családról

Dax Shepard amerikai színész podcastsorozatának legutóbbi vendége Harry volt, a több mint másfél órás beszélgetésben Diana és Károly kisebbik fia még részletesebben beavatta a rajongókat, hogyan élte meg a királyi családban töltött éveit. Bevallotta, már a húszas évei legelején vissza akart vonulni a pozíciójából.

Harry herceg legnagyobb traumája édesanyja elvesztése volt.
Harry herceg legnagyobb traumája édesanyja elvesztése volt.
Fotó: Anwar Hussein / Getty Images Hungary

- A húszas éveim elején voltam, és arra gondoltam, nem akarom ezt a munkát, nem akarok itt lenni, nem szeretném ezt csinálni. Nézd, mit művelt ez a helyzet édesanyámmal! Mégis hogyan legyen így feleségem és gyerekem, amikor tudom, hogy a történelem meg fogja ismételni magát. Láttam, mi zajlik a háttérben, az egész üzleti modell felépítését megismertem, és szemtanúja voltam, hogy működik ez az egész, és nem akarok ennek a része lenni - magyarázta.

Bár nem hibáztatja Károly herceget a nevelési módszeréért, azonban tisztában van vele, hogy öröklődő fájdalom áll fenn a családjában.

- Soha nem láttam, soha nem tudtam róla, aztán hirtelen kezdtem összerakosgatni a darabokat, és végül összeállt a kép. Rájöttem, ez volt az a pillanat, amikor apám iskolába ment, és akkor ez történt vele, ismerem ezt a történetet az életéből, és azt is tudom, milyen módon kapcsolódik ez az ő szüleihez, ebből jöttem rá, hogy úgy viselkedett velem, ahogy azt vele tették régen - magyarázta, bár azt már nem mesélte el, pontosan milyen szigorú módszerekkel nevelte az apja.

A herceg nem akarta Károly hibáit elkövetni édesapaként, ez volt a fő motiváció, hogy az Egyesült Államokba költözött Meghan hercegnével és a kis Archie-val.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Nem hiszek abban, hogy bárkit is hibáztassak. Azonban ha a gyereknevelésről van szó, akkor úgy látom, hogy bármilyen fájdalmat vagy szenvedést tapasztaltam abból, amit apám vagy a szüleim elszenvedtek, biztosan meg fogom szakítani ezt a kört, hogy ne adjam tovább ezt a gyerekeimnek. Most itt vagyok, az egész családomat átköltöztettem az Államokba, ez persze nem volt a terv része, azonban néha muszáj döntéseket hoznod, és a szeretteidet, illetve a lelki egyensúlyodat előtérbe helyezned - fogalmazta.

Bár vannak teóriák arról, hogy Meghan hercegné hatására kezdte másképp látni Harry az életét, sőt, az Oprah interjúban úgy fogalmazott, mielőtt megismerte volna a színésznőt, nem tudta, hogy csapdában él. Ám ebben a beszélgetésben már arról mesélt, hogy úgy érezte, a királyi családban olyan az élete, mintha a Truman Show című Jim Carrey-film főszereplője lenne, vagy egy élőlény az állatkertben.

Én nem egy látnivaló vagyok!

A gyerekkorában elszenvedett traumái okozták azt, hogy fiatal felnőtt éveiben vadul partizni kezdett, akkoriban még nem állt össze neki a kép, hogy a régmúltból okozott sebek miatt vált a család fekete bárányává.

- Nézd meg, hány ember teszi meg ugyanezt, anélkül, hogy tudnák, miért viselkednek így. Természetesen én sem tudtam a traumáimról, amikor vadul mentem. Fel sem merült, miért csinálom ezt. Abban a pillanatban szórakozásnak éltem ezt meg, hiszen 20 éves vagyok, ilyenkor ezt kell tenni - fogalmazott.

Állítása szerint Meghannal szabadabbak, mint valaha.
Állítása szerint Meghannal szabadabbak, mint valaha.
Fotó: Max Mumby/Indigo / Getty Images Hungary

Meghan hercegné úgy látta rajta, hogy sokszor dühös, így azt tanácsolta neki, menjen egy terápiára. A kezelések során ébredt rá, mennyi mindent elnyomott magában, rájött, muszáj kidugnia a fejét a homokból, és muszáj változtatnia az életükön.

- Jól felráztam magam, és végig gondoltam, hogy milyen kiváltságos helyzetben vagyok, ne panaszkodjak, és fejezzem be, hogy valami másra vágyok, most változtassak, mert különben sosem tudok kiszabadulni.

Felesége is támogatta, hogy új életet kezdjenek, Meghan rájött, hogy neki nem muszáj hercegnének lennie, hiszen még ennél is sokkal jobb életet teremthetnek maguknak, különb módon élhetnek, mint a királyok. Harry hozzátette, mióta Amerikában élnek, sokkal szabadabb és boldogabb az életük.

Katalin hercegné hasonmása

Képes összeállításunkban megnézheted Katalin hercegné hasonmását.

Ezt is szeretjük