Harry herceg szívfacsaró sorokkal búcsúzott Erzsébet királynőtől: közleményt adott ki

Harry herceg így búcsúzott Erzsébet királynőtől.

Harry herceg búcsúja Erzsébet királynőtől
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Harry herceg is kiadott egy közleményt, amelyben a csütörtökön elhunyt Erzsébet királynőtől búcsúzott, írta meg a Daily Mail.

A családtagok közül először Károly király adott ki egy közleményt, majd pénteken a tévés beszédében fogalmazott megható módon az elhunyt uralkodónőről, szombaton pedig Vilmos herceg csodaszép soraitól volt hangos a sajtó.

Harry herceg búcsúja Erzsébet királynőtől

- Nagyanyám, Őfelsége, a királynő életét ünnepelve - és elvesztését gyászolva - mindannyiunknak eszünkbe jut az, ahogy irányt mutatott a szolgálat és kötelesség iránti elkötelezettségével oly sokak számára. Világszerte csodálták és tisztelték. Megingathatatlan kegyelme és méltósága megingathatatlan maradt egész életében, most pedig itt maradt az örök életre szóló öröksége - kezdte búcsúját.

GettyImages-88484096
Fotó: Samir Hussein / Getty Images Hungary

- Most mindnyájunkat megvigasztalhatnak azon szavai, amelyeket férje, Fülöp herceg halála után mondott: „Természetesen az élet végső elválásokból és első találkozásokból áll." Nagyi, bár ez a végső elválás nagy szomorúsággal tölt el bennünket, örökké hálás leszek minden első találkozásunkért: a hozzád fűződő legkorábbi gyermekkori emlékeimre, a főparancsnokomként való első találkozásunkra, az első pillanatra, amikor találkoztál drága feleségemmel, és arra, amikor megölelted szeretett dédunokáidat.

- Nagyra értékelem ezeket az időket, amiket veled tölthettem, és még sok más különleges pillanatot is. Már most nagyon hiányzol, de nem csak nekünk, hanem az egész világnak. És ami az első találkozásokat illeti, most tisztelgünk apám, III. Károly király előtt, aki új szerepébe lépett. Köszönjük a szolgálat iránti elkötelezettséged, az észszerű tanácsaid és a mosolyod, ami olyan ragadós volt. Mi is mosolygunk, mert tudjuk, hogy te és a nagypapa most újra találkoztatok, és mindketten békében együtt vagytok.

Vilmos herceg szombaton adott ki egy szép közleményt. Kijelentette, hogy egy különleges vezetőt veszített el a világ, és tisztában van vele, hogy a jelentőségéről még sok szó esik majd, ám ő ezen a szomorú napon a nagymamáját is elveszítette.

- Óriási veszteség ért, és gyászolni fogok, de emellett rendkívül hálás is vagyok. Ötödik évtizedem megkezdéséig részesülhettem a királynő bölcsességből és megnyugtatásából. A feleségem húszévnyi útmutatást és támogatást kapott tőle, három gyerekem pedig a nyári szüneteiket töltötték vele, ezzel pedig életre szóló emlékeket szereztek.

- Mellettem volt a legboldogabb pillanataimban, és ott volt életem legszomorúbb napjaiban is. Tudtam, hogy eljön ez a nap, de még el kell telnie némi időnek, hogy a nagyi nélküli élet valóságosnak tűnjön. Köszönöm neki a kedvességét, amit a családomnak és nekem adott. Nemzedékem nevében pedig köszönöm neki, hogy példát mutatott, miként kell a közösséget szolgálni, bár egy másik generációból származott, de mindig aktuális volt mindenki számára.

- Nagymamám híres mondata az volt, hogy a bánat az az ár, amit a szerelemért fizetünk. Az elkövetkező hetekben megélt szomorúság a rendkívüli királynőnk iránt érzett szeretetről fog tanúbizonyságot tenni. Tisztelem az emlékét azzal, hogy maximálisan támogatom apámat, a királyt.

Erzsébet királynő élete

Képes összeállításunkkal a királynőre emlékezünk.

Erzsébet királynő csodaszép volt 17 évesen: ritkán látott fotókon az élete

Nézegess képeket!

Elolvasom

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük