Halle Berry ilyen gyönyörű volt 20 évesen: szépségversenyen is indult

Halle Berry szépségkirálynőként kezdte pályafutását.

halle-berry-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Halle Berry filmtörténelmet írt, amikor 2002-ben az első afroamerikai nőként megnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat a Szörnyek keringője című filmért. Mivel több mint három évtizede van a szakmában, megannyi kasszasikerben és drámában tűnt fel, sokan biztosra veszik, hogy színésznőként indult a karrierje, pedig ez nem így van. Bár a legkevésbé sem izgatta az a világ, mégis szépségkirálynőként lépett a show-bizniszbe.

A gyönyörű sztár 1966 augusztusában látta meg a napvilágot az Ohio állambéli Clevelandben. Diákéveiben igazi mintatanulónak számított: ő szerkesztette az iskolaújságot, pomponlány volt, sőt bálkirálynőnek is megszavazták az osztálytársai. 

Halle Berry szépségversenyeken indult

Gimis kori barátjának az utóbbi miatt jutott az eszébe, hogy barátnőjéből akár szépségkirálynő is lehetne. 1985-ben ő nevezte be a Miss Teen All American versenyre, amelyet az akkor 18 éves szépség könnyedén meg is nyert.

- Annyira szerette volna, hogy szépségkirálynő legyek! Azt mondta: "Nincs mese, ide benevezlek!” Kénytelen voltam elmenni a versenyre, felvettem a ballagási ruhámat, és csodával határos módon nyertem - mesélte 2012-ben a Wendy Williams Show-ban.

halle berry 1
Fotó: Tom Stoddart Archive / Getty Images Hungary

Az első győzelemmel még nem ért véget a szépségversenyes időszak az életében. Egy évvel később ringbe szállt a Miss Ohio USA legszebbnek járó koronájáért, amely akkor ismételten az ő fejére került. Innentől nem volt megállás. Húszesztendősen Ohio állam képviseletében indult az ország akkori legnívósabb szépségversenyén, a Miss USA Universe-en, amelyet akkor Miamiban rendeztek meg.

halle
Fotó: Getty Images Hungary

Itt 49 másik lányt maga mögé utasítva végül egy hajszállal csúszott le az első helyezésről. A Texas állam színeiben induló Christy Fichtner első udvarhölgye lett. Egyébként ezzel a teljesítménnyel is rekordernek számít, ő volt az első színes bőrű nő, aki ezen a versenyen megszerezte a címet.

Halle Berry bikiniben

Képes összeállításunkban megnézheted Halle Berry legdögösebb fotóit, amelyeket a strandon készítettek róla.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük