George Clooney filmes karrierje majdnem derékba tört - Ezért nem akartak vele dolgozni a rendezők
George Clooney-nak az 1997-es Batman és Robin című film bukása majdnem a karrierjébe került.

george-clooney-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

George Clooney nevét 1994-ben ismerte meg a világ, amikor a Vészhelyzet sármos Ross doktoraként tűnt fel. Öt évad után távozott a szériából, hogy a filmezésre koncentrálhasson, ám már előtte is kacsintgatott a nagyvászon felé.

Noha ma Hollywood nagyágyúi közt emlegetjük, nem sokon múlott, hogy teljesen más irányt vegyen a karrierje, 1997-ben még úgy tűnt, végleg búcsút kell intenie a mozifilmek világának.

George Clooney a Batman és Robinban

Az 1996-os Alkonyattól pirkadatigban mutatta meg, jóval több, mint egy egyszerű tévés doki. Nem is kellett sokáig várnia, hogy beinduljon a szekér, rögtön egy évvel később ikonikus szerep landolt nála: Batman kosztümjét ölthette magára a Batman és Robinban.

batman
Fotó: Colin Davey / Getty Images Hungary

A mozi igazi sztárparádét vonultatott fel, a szívtipró mellett Arnold Schwarzenegger, Uma Thurman és Chris O'Donnell játszotta el a főbb szerepeket. Így még nagyobb meglepetésként érte a készítőket, amikor kiderült, milyen csúnyán megbukott az alkotásuk, amely költségvetésének még a felét sem hozta vissza.

A cikk az ajánló után folytatódik

Clooney a 64th BFI London Filmfesztivál webkamerás beszélgetésén emlékezett vissza arra, milyen nehéz volt ezek után helyreállítania csorbult megítélését. 

- A film után rájöttem, hogy nemcsak az alakításom alapján ítéltek meg, de az anyagi kudarcot is az én nyakamba varrták (...) Ezután volt olyan rendező, aki azzal a szöveggel hagyott faképnél, hogy szerinte nem vagyok igazi filmszínész - mesélte. 

george clooney bfi
Fotó: Bfi / Getty Images Hungary

Az 1998-as Mint a kámfor húzta ki a slamasztikából, amelyben Jennifer Lopez oldalán láthattuk. Párosuk dinamikája nem csak a nézőket varázsolta el, az álomgyár fejeseit is meggyőzte, igenis van jövője a szórakoztatóiparban.

George Clooney első felesége

George Clooney, mielőtt összeházasodott volna Amal Clooney-val, előtte folyton őt emlegették Hollywood örök agglegényének, ugyanis már 53 esztendős volt, amikor oltár elé állt ügyvéd kedvesével. Pedig nem Amal az első nő, akinek gyűrűt húzott az ujjára.

Ezt is szeretjük