Emlékszel a 90-es évek szívtipró színészére? A 45 éves Freddie Prinze Jr. ma már szakácsként keresi a kenyerét
Freddie Prinze Jr. édesanyjától tanulta ki a főzés összes csínját-bínját.

freddie-prinze-jr-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az 1997-es év egyik legnagyobb közönségsikere volt a Tudom, mit tettél tavaly nyáron című horror. Bár sok nézőt a puszta borzongás gondolata csábított a mozitermekbe, a tinilányok nemcsak az ijesztő sztori miatt váltottak jegyet, hanem azért is, hogy legeltessék a szemüket a film piszkosul jóképű főszereplőjén, Freddie Prinze Jr.-on.

A részben Puertó Ricó-i, részben magyar származású sztár hamar a nők bálványává vált. A ’90-es évek végétől a 2000-es évekig számtalan vígjáték és családi film főszerepét osztották rá. Láthattad A csaj nem jár egyedül, a Nyakiglove és a Scooby Doo - A nagy csapat című produkciókban.

Freddie Prinze Jr. 45 évesen sikeres szakács lett

Bár a csillaga fényesen ragyogott Hollywood égboltján, a 2010-es évekre visszavett a lendületből. Ugyan nem hagyott fel teljesen a színészkedéssel, csak sorozatok epizódszerepeiben tűnt fel, továbbá szinkronhangként működött közre videójátékokban és animációs mesékben.

freddie prinze jr 1
Fotó: Peacock / Getty Images Hungary

Szó sincs arról, hogy kényelmesen hátradőlt volna, hogy kipihenje a pörgős éveket, csupán egy másik szenvedélyére, a főzésre kezdett koncentrálni. A gasztronómia egészen kisfiú korától fontos szerepet játszott az életében. Az ételek szeretete náluk családi örökség, hiszen édesanyja világéletében éttermek konyháján dolgozott.

- Gyerekként engem nem érdekeltek a sportok, szóval ahelyett, hogy kint fociztam volna a többiekkel, a tűzhely mellett álltam anyámmal. Recepteket tökéletesítettünk, megmutatta, mi a hibátlan olasz szószok titka, és abba is beavatott, mi a helyes felhasználása annak a chilinek, ami a környékünkön nőtt. Mindent tőle tanultam - mesélte a kitchn.com interjújában.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nem sokon múlt, hogy a színészkedés helyett már a kezdetektől ezen az úton induljon el. Bár kiderült, hogy a mérleg nyelve nála inkább a filmkészítés felé billen, anyja ragaszkodott ahhoz, hogy legyen egy szakma a zsebében. Fel is vették a Le Cordon Bleu College of Culinary Arts szakácsiskolába, ám épp, mielőtt elkezdhette volna tanulmányait, beindult a karrierje az álomgyárban.

Évtizedekkel később tért vissza a konyhába, és mindazt, amit anyukájától megtanult, saját szakácskönyvében osztotta meg a publikummal. A receptjeit tartalmazó írást 2016-ban adták ki Back to the Kitchen: 75 Delicious, Real Recipes (& True Stories) from a Food-Obsessed Actor - magyarra fordítva Vissza a konyhába: 75 ízletes, valódi recept (igazi történetekkel) egy ételrajongó színésztől - címmel.

A kötet sikere után a YouTube-ra és az Instagramra kezdett főzős videókat gyártani, ezenkívül Amerika egyik legismertebb étteremlánca, a Dunkin' Donuts kérte fel egy közös együttműködés erejéig, sőt a híres szakácsok köreiben is egyre többen emlegetik a nevét. Bár sikert sikerre halmoz ezen a területen, 2021-ben úgy döntött, visszatér a kamera elé. A Punky Brewster című szituációs komédia egyik szereplőjeként láthattuk viszont februárban. 

Freddie Prinze Jr. és felesége

Freddie Prinze Jr. és Sarah Michelle Gellar idén február elején ünnepelhették meg szerelmük 21. évfordulóját. Az álompár az 1997-es, Tudom, mit tettél tavaly nyáron című film forgatásán ismerkedett meg, mégis csak 2000-ben szerettek egymásba. Képes összeállításunkban megnézheted a sztárpár közös fotóit.

Ezt is szeretjük