Gyönyörű nő volt Freddie Mercury nagy szerelme: Maryvel ilyen bensőséges volt a kapcsolatuk még a szakításuk után is
Freddie Mercury és Mary Austin kapcsolata szinte földöntúlinak volt mondható.

GettyImages-1059643202
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Freddie Mercurynak két nagy szerelme volt az életében, az egyikőjük Jim Hutton volt, a férfi élete utolsó éveiben jóban-rosszban kitartott mellette, a másikuk Mary Austin volt. A szép, szőke lánnyal 1969-ben ismerkedett meg egy londoni butikban. Bár 1976-ban szakítottak, a nő élete végéig ugyanúgy ott volt mellette.

Freddie Mercury és Mary Austin kapcsolata

Amikor 1969-ben összejöttek, Mary 19 esztendős volt, Mercury pedig 23. A Kensington Marketen volt egy kis lakásuk, ott éltek. Kapcsolatuk elején a nő tartotta el a zenészt.

- Mary hihetetlenül fontos szerepet töltött be. Ne feledkezzünk meg arról, hogy ő gondoskodott Freddie-ről abban az időszakban, amikor még egy vasat sem keresett. Mary viszont dolgozott, ő fizette a lakbért, lényegében mindent ő állt, miután 1969-ben összeköltöztek - nyilatkozta Peter Freestone, Mercury személyi asszisztense a Freddie Mercury: A Christmas Story című dokumentumfilmben, amely a Channel 5 csatornán debütált.

Szinte állandóan egymással voltak, nem mindennapi kötelék kötötte össze őket, nem véletlen, hogy a Love Of My Life című Queen-slágert is Mary inspirálta. Négy év együttlét után történt meg a lánykérés.

- Meg sem tudtam szólalni. Emlékszem, mennyire össze voltam zavarodva. Nem erre számítottam - nyilatkozta később Mary arról a pillanatról, amikor a zenész megkérte a kezét, szavait a Smooth Radio oldala idézte.

1976-ban jött el a fordulópont a kapcsolatukban, Freddie elmondta, úgy érzi, valójában biszexuális.

- Sosem feledem azt a pillanatot, emlékszem, azt mondtam neki, hogy "nem, Freddie, nem hiszem, hogy biszexuális vagy, szerintem meleg vagy!"

Ezután döntöttek a szakításuk mellett, ennek ellenére Mary továbbra is a zenész élete szerves részét képezte, sőt Mercury többször kijelentette, hogy az exe az ő lelki társa. Közel laktak egymáshoz, emellett a nő a legenda menedzsmentjének cégénél kapott állást. Amikor Jim Hutton képbe került, ugyanúgy tartották egymással a kapcsolatot. Mary mindvégig ott volt a zenész oldalán, végül ő örökölte meg az énekes házát, illetve a Queen dalaiból való jogdíjak fele is őt illeti. Az 1991-ben elhunyt sztár exét bízta meg a halálos ágyán azzal a feladattal, hogy rejtse el a hamvait, ezt be is tartotta. Mary sosem árulta el, hol található Mercury végső nyughelye, 2013-ban robbant a hír, a Kensal Green-i temetőben emléktáblát állítottak neki, ezt csak azon elhunytak esetében teszik meg, akiket ott temettek el.

A 71 esztendős Mary visszavonultan éli mindennapjait, nem szerepel a nyilvánosságban, évekkel ezelőtt egy lesifotós örökítette meg Londonban, de azóta sem bukkant fel sehol. Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű volt fiatalon Freddie Mercury élete nagy szerelme.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük