Ez volt Freddie Mercury utolsó kívánsága - Szívszorító, mit kért halála előtt a testőrétől
Freddie Mercury személyi asszisztense árulta el, mi volt az énekes utolsó kívánsága.

freddie mercury cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Freddie Mercury volt a 20. század egyik legsokoldalúbb és legtehetségesebb előadóművésze, a Queen együttes frontembereként lopta be magát az emberek szívébe a '70-es években. A zenekarral bejárták az egész világot, koncertjeikre pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket. Szinte alig akad olyan ember, aki ne ismerné az olyan legendás slágereiket, mint a Bohemian Rhapsody, a Radio Ga Ga, a We Will Rock You az I Want To Break Free vagy a Don't Stop Me Now.

Sajnos 1987-ben AIDS-szel diagnosztizálták, a nyilvánosság előtt évekig titkolta az állapotát, csak a legközelebbi szeretteinek árulta el, hogy súlyos betegséggel küzd. Halála előtt egy nappal, 1991. november 23-án adott ki egy közleményt, amiben az állapotáról vallott, másnap örökre lehunyta a szemeit.

Ez volt Freddie Mercury utolsó kívánsága

Személyi asszisztense, Peter Freestone a Daily Mirrornak vallott a sztárról. Elmondta, Mercury mindig Phoebe-nek becézte őt, nagyon szoros barátság alakult ki köztük, 1979 óta ismerték egymást.

- Én szinte minden voltam Freddie-nek, főztem és mostam rá, takarítottam, kiszolgáltam, segítettem őt, egyedül a nagynénikéje nem voltam. Körbeutaztam vele a világot, mellette voltam a legszebb és legnehezebb pillanatokban is - emlékezett vissza a férfi.

Minden titkát megosztotta vele, még azt is, amikor arra gyanakodott, hogy elkapta az AIDS betegséget, Peter hiába mondta, vizsgáltassa ki magát, Mercury nem akart szakemberhez fordulni, végül régi nagy szerelme és legjobb barátja, Mary unszolására kért csak orvosi segítséget.

A diagnózis után olyan kezelést kapott, amivel még, ha gyógyítani nem is, az állapotát egy bizonyos szinten fenn tudták tartani, ám halála előtt egy hónappal úgy döntött, többé nem akar gyógyszert szedni.

Azt hiszem, tudta és érezte, hogy eljött az ideje.

A cikk az ajánló után folytatódik

A személyi asszisztens elmesélte azt is, mit kért az énekes testőrétől utoljára. Szeretett otthonában akart körbemenni. Mercury ebben az időszakban annyira gyenge volt, hogy egyedül képtelen lett volna minderre. Emellett gyakorlatilag akkorra már elveszítette az egyik lábát is Brian May, a Queen gitárosa bevallása szerint.

- Freddie a Garden Lodge (az énekes egykori otthona - a szerkesztő) alsó szintjén volt november 20-án, viszont utoljára meg szerette volna nézni néhány festményét. Elmesélte néhány darabról, hogyan jutott hozzá - emlékezett vissza Peter Freestone, aki szintén a helyszínen tartózkodott akkor.

- Utolsó napjaiban csendes atmoszféra uralta otthonát, de Freddie ugyanarra a Freddie-re emlékeztetett bennünket még így is, akit megismertünk annak idején.

Végső kívánsága után négy nappal később elhunyt. Temetésére csak a legközelebbi családtagjait és barátait hívták meg, hamvait Mary egy olyan helyre rejtette el, amelyről csak ő tud. A nő bevallása szerint ez a zenész kérése volt, nem szerette volna, ha a sírját megroncsolná valaki, esetleg ellopnák az urnáját.

Fotókon Freddie Mercury húga

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest a legendás zenész lánytestvére, Kashmira.

Ezt is szeretjük