A Titanicban Rose édesanyját játszotta: szenzációsan néz ki a 69 éves Frances Fisher
Frances Fisher minden nyilvános eseményen magára vonzza a tekinteteket.

frances-fisher-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak olyan filmek, amelyeket hiába látunk rengetegszer, tudjuk betéve a szövegét és a cselekményét, drámai jeleneteiknél újra és újra elsírjuk magunkat. A Titanic tökéletes példája ennek. Megnézhetnénk akár ezerszer, akkor sem bírnánk ki könnyek nélkül a végéig.

James Cameron klasszikusa nem csak az elhasznált papírzsebkendők mennyiségét illetően csúcstartó, a maga 11 aranyszobrával megosztva tartja a legtöbb Oscar-díjat nyert alkotás rekordját a Ben-Hurral és A Gyűrűk Ura: a király visszatérrel.

Így fest 69 évesen Rose édesanyja a Titanicból

Rose és Jack szerelmének története, amelyet beárnyékol a White Star Line hajótársaság óceánjárójának tragédiája szinte kötelező darab, nem véletlenül szerepel az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című könyvben. Ha esetleg neked eddig kimaradt az alkotás, és bepótolnád, vagy már láttad, de újranéznéd a romantikus sztorit, kattints az alábbi képre, hogy megtudd, hol és mikor vetítik legközelebb.

Noha a hangsúly a két főszereplő románcának kibontakozásán és a hajó elsüllyedésén van, a mellékszereplőkre is épp annyi reflektorfény vetül, hogy megmaradjanak az emlékezetünkben. Rose édesanyjának jeges viselkedését nehéz lenne elfelejteni. Bár nem a legpozitívabb karakter, megformálója, Frances Fisher mindenre hajlandó lett volna, hogy megkaparintsa. 

Szinte hihetetlen, de a két kép között 23 év telt el. Frances Fisher a 2020-as Casting Society Of America's Artios Awardson csak úgy ragyogott.
Szinte hihetetlen, de a két kép között 23 év telt el. Frances Fisher a 2020-as Casting Society Of America's Artios Awardson csak úgy ragyogott.
Fotó: Getty Images Hungary

A szereplőválogatáson sajátos módszerrel győzte meg a rendezőt arról, hogy ő a legjobb választás. Azt a részt kellett felolvasnia, mikor figurája, Ruth könyörög a lányának, hogy szálljon be mellé a mentőcsónakba. Hogy minél hitelesebb legyen, megkérte Cameront, álljon fel egy asztal tetejére, így pontosan abból a nézőpontból adhatta elő az ominózus részt, ahogy az majd a filmben lesz.

- Annyira imádtam a filmet. Éreztem a kapcsolatot Ruth és köztem, pontosan tudtam, hogyan akarom majd megjeleníteni őt. James értékelte a szenvedélyemet és azt, ahogy ezt előadtam, úgyhogy be is válogatott - emlékezett vissza a UPl interjújában 2012-ben.

frances fisher 2
Fotó: Rodin Eckenroth / Getty Images Hungary

A brit színésznő 1976-ban debütált a kamera előtt a The Edge of Night című sorozatban. Vörös hajával és lehengerlő kisugárzásával sokak figyelmét felkeltette, többek közöt Clint Eastwoodot is levette a lábáról, akivel öt esztendőn át alkotott egy párt. Egy lánygyermek született a kapcsolatukból, Francesca.

Az immár 69 esztendős filmcsillag a mai napig magára vonzza a tekinteteket nyilvános megjelenéseikor. Letörölhetetlen mosolyával és dögös, nőies stílusával mindig szenzációsan fest a vörös szőnyegen. A filmezést illetően sem vesztett lendületéből, idén a Netflix alkotásában, az Ébrenlétben láthattad, illetve az IMDB szerint még további két projekt is fut a neve alatt.

A Titanic szereplői akkor és most

Szinte hihetetlen, de már 24 év eltelt azóta, hogy mozikba került a filmtörténelem egyik legnagyobb alkotása, a Titanic, ami véglegesen feltette Leonardo DiCapriót és Kate Winsletet Hollywood térképére. Képeken mutatjuk, mennyit változtak a film szereplői.

Ezt is szeretjük